Κορμός "Δούκισσα"
Υλικά:
- 1 βούτυρο ανάλατο
- 2 πακέτα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ σπασμένα στο χέρι
- 250 γρ. άχνη
- 4 αυγά
- 2 κ. σούπας κακάο
- 150 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα και χοντροτριμμένα
- 150 γρ. καρύδια χοντροτριμμένα
- 5 κ. σούπας κονιάκ
- 100 γρ. κουβερτούρα κομμένη με το μαχαίρι
- 4-5 κ. σούπας γάλα
Εκτέλεση:
- Βάζουμε τα σπασμένα μπισκότα σε βαθύ μπολ.
- Κόβουμε με μαχαίρι τη σοκολάτα μας σε χοντρά κομμάτια και την προσθέτουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μπολ. Ανακατεύουμε το μείγμα μας να ενωθούν όλα τα υλικά πολύ καλά.
- Βάζουμε σε φόρμα μια λαδόκολλα, αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και σκεπάζουμε με τη λαδόκολλα που περισσεύει από το πλάι.
- Φυλάσσουμε στην κατάψυξη να παγώσει καλά 2-3 ώρες.
- Κόβουμε σε κομμάτια και γαρνίρουμε με τριμμένη σοκολάτα.
BeU.com.cy
<< Αρχική σελίδα