Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Κορμός "Δούκισσα"


Υλικά:

  • 1 βούτυρο ανάλατο
  • 2 πακέτα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ σπασμένα στο χέρι
  • 250 γρ. άχνη
  • 4 αυγά
  • 2 κ. σούπας κακάο
  • 150 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα και χοντροτριμμένα
  • 150 γρ. καρύδια χοντροτριμμένα
  • 5 κ. σούπας κονιάκ
  • 100 γρ. κουβερτούρα κομμένη με το μαχαίρι
  • 4-5 κ. σούπας γάλα
Εκτέλεση:
  1. Βάζουμε τα σπασμένα μπισκότα σε βαθύ μπολ.
  2. Κόβουμε με μαχαίρι τη σοκολάτα μας σε χοντρά κομμάτια και την προσθέτουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μπολ. Ανακατεύουμε το μείγμα μας να ενωθούν όλα τα υλικά πολύ καλά.  
  3. Βάζουμε σε φόρμα μια λαδόκολλα, αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και σκεπάζουμε με τη λαδόκολλα που περισσεύει από το πλάι. 
  4. Φυλάσσουμε στην κατάψυξη να παγώσει καλά 2-3 ώρες. 
  5. Κόβουμε σε κομμάτια και γαρνίρουμε με τριμμένη σοκολάτα.
  
BeU.com.cy

Ετικέτες ,