Κουλουράκια κανέλας
Υλικά
Για Κουλουράκια κανέλας
70 γραμμ. ζάχαρη άχνη
100 γραμμ. ελαιόλαδο απαλό
100 γραμμ. κρασί λευκό ξηρό
50 γραμμ. τσίπουρο
50 γραμμ. κονιάκ
1 κ.γ. κοφτό κανέλα σκόνη
500 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για την επικάλυψη
300 γρ. λιωμένη κουβερτούρα
Προετοιμασία
Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και τα δουλεύουμε με σύρμα 5′ να αναμειχθούν καλά. Τέλος ενσωματώνουμε πολύ απαλά και το αλεύρι, αποφεύγοντας να ζυμώσουμε πολλή ώρα, για να μη βγουν σκληρά τα κουλουράκια. Πλάθουμε σε μικρά κουλουράκια και τους δίνουμε ό,τι σχήμα θέλουμε. Τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα και τα ψήνουμε για περίπου 35′ στους 160° C, σε καλά προθερμασμένο φούρνο. Δεν θα φουσκώσουν γιατί δεν έχουν διογκωτικά ούτε αβγά. Τα βουτάμε από τη μία πλευρά σε λιωμένη κουβερτούρα και, όταν κρυώσουν καλά, τα διατηρούμε σε αεροστεγές κουτί. Παραμένουν τραγανά ως το τελευταίο.
myself.gr/on-news.gr
<< Αρχική σελίδα