Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Κολοκυθοανθοί γεμιστοί σε τραγανή κρούστα

Οι κολοκυθοανθοί είναι από τους πιο νόστιμους μεζέδες.

Υλικά
Για Κολοκυθοανθοί γεμιστοί σε τραγανή κρούστα
25 κολοκυθοανθούς
Για τη γέμιση:
1 φλιτζ. ξινομυζήθρα
1/2 φλιτζ. τρίμματα φέτας
1/2 φλιτζ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
1/2 φλιτζ. σταφίδα κορινθιακή
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1 μεγάλο αυγό
Για το κουρκούτι:
1 φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/4 φλιτζ. μπίρα παγωμένη
Λίγο αλάτι
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Προετοιμασία
Πλένουμε καλά τα κολοκυθολούλουδα και τα στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί. Βγάζουμε τους στήμονες από μέσα με προσοχή, να μην τραυματίσουμε το λουλούδι και το τρυπήσουμε, γιατί θα αδειάσει η γέμιση στο τηγάνισμα. 2. Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης και τα ανακατεύουμε καλά. Με ένα κουταλάκι γεμίζουμε το εσωτερικό των λουλουδιών αφήνοντας αρκετό χώρο ώστε να μπορέσουμε να στρίψουμε τις άκρες των λουλουδιών και να φυλακίσουμε τη γέμιση.
Σε αυτό το στάδιο μπορούμε να τα φυλάξουμε στην κατάψυξη. 3. Σε μπολ βάζουμε την μπίρα και προσθέτουμε λίγο αλάτι και το αλεύρι. Ανακατεύουμε με σύρμα ώστε να γίνει ένας λείος χυλός, όχι πολύ παχύς, αλλά ούτε και πολύ αραιός. 4. Βουτάμε ένα-ένα λουλούδι στο χυλό και τα τηγανίζουμε για λίγα λεπτά, να ροδίσουν καλά. Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.


myself.gr/on-news.gr

Ετικέτες ,