Λικέρ φράουλα
Η
λέξη λικέρ προέρχεται από την λατινική λέξη liquifacere που σημαίνει
διαλύω. Στην αρχαιότητα τα χρησιμοποιούσαν ως φαρμακευτικά και
αντιμετώπιζαν ασθένειες όπως η μαλάρια (ελονοσία), οι στομαχικές
διαταραχές ακόμα και τους πόνους περιόδου οι
γυναίκες.
Οι μοναχοί ήταν οι πρώτοι εφευρέτες ουσιαστικά αλλά αυτό συνέβη και σχεδόν με όλα τα ποτά.
Υλικά
• 500γρ. φράουλες
• 250γρ. ζάχαρη
• 250ml βότκα ή ρακί
Πλένετε τις φράουλες καλά και τις βάζετε στο βάζο. Σε κάθε στρώση με φράουλες ρίχνετε ζάχαρη. Ρίχνετε στο τέλος από πάνω το ποτό να εμποτίσει καλά τα υλικά και κλείνετε το βάζο καλά. Το αφήνετε σε φωτεινό μέρος χωρίς όμως να το χτυπάει ο ήλιος 2 μέρες και το ανακινείται τακτικά για να λιώσει η ζάχαρη. Μετά από 2 μέρες το περνάτε από τουλπάνι (ή τούλι) και το βάζετε σε μπουκάλι.
γυναίκες.
Οι μοναχοί ήταν οι πρώτοι εφευρέτες ουσιαστικά αλλά αυτό συνέβη και σχεδόν με όλα τα ποτά.
Υλικά
• 500γρ. φράουλες
• 250γρ. ζάχαρη
• 250ml βότκα ή ρακί
Πλένετε τις φράουλες καλά και τις βάζετε στο βάζο. Σε κάθε στρώση με φράουλες ρίχνετε ζάχαρη. Ρίχνετε στο τέλος από πάνω το ποτό να εμποτίσει καλά τα υλικά και κλείνετε το βάζο καλά. Το αφήνετε σε φωτεινό μέρος χωρίς όμως να το χτυπάει ο ήλιος 2 μέρες και το ανακινείται τακτικά για να λιώσει η ζάχαρη. Μετά από 2 μέρες το περνάτε από τουλπάνι (ή τούλι) και το βάζετε σε μπουκάλι.
<< Αρχική σελίδα