Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Χαλβάς Σιμιγδαλένιος

Ένα παραδοσιακό γλυκό…

Υλικά

Για Χαλβάς Σιμιγδαλένιος
2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό
1 ποτήρι σπορέλαιο
Για το σιρόπι
3 ποτήρια ζάχαρη
5 ποτήρια νερό
1 ξύλο κανέλας
2 γαρίφαλα
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
Χυμός από 2 πορτοκάλια

Προετοιμασία

Τσιγαρίζουμε το σιμιγδάλι στο λάδι, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.
Στη συνέχεια, βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μία κατσαρόλα και τα βράζουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε με προσοχή σιγά-σιγά το σιρόπι στο καβουρδισμένο σιμιγδάλι και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει. Το βάζουμε σε φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει.



myself.gr/on-news.gr

Ετικέτες ,