Γιατί οι Ισπανοί μας «βάζουν τα γυαλιά» στο φαγητό;
Η Ισπανία είναι όμορφη, ζωντανή και
σοφιστικέ. Οι άνθρωποί της ξέρουν να περνούν καλά. Όσο για το φαγητό
τους, αυτό είναι απλό και πεντανόστιμο. Ιδού λοιπόν, 10 λόγοι που οι
Ισπανοί είναι οι καλύτεροι στο φαγητό…
Οι Ισπανοί γνωρίζουν καλά ότι σε αυτή τη ζωή ήρθαμε για να περάσουμε όμορφα κι αυτό είναι που προσπαθούν να κάνουν σε όλους τους τομείς της ζωής τους. Και φυσικά, το φαγητό δεν θα μπορούσε να τους ξεφύγει. Να λοιπόν, γιατί οι Ισπανοί μας «βάζουν τα γυαλιά» στο φαγητό…
1. Κατανοούν την αξία της απλότητας
Δυο απλές φρυγανισμένες φέτες ψωμιού, περιχυμένες με ντομάτα, λίγο σκόρδο και ελάχιστο ωμό ελαιόλαδο είναι τα πάντα για έναν Ισπανό και έχουν και όνομα: «pan con tomate».
2. Οι patatas bravas τρώγονται τακτικά
Οι περισσότεροι Ισπανοί ακολουθούν ένα κάπως ανορθόδοξο πρόγραμμα φαγητού. Τρώνε ένα μικρό πρωινό, το μεσημεριανό τους το καταναλώνουν σχετικά αργά και το βραδινό τους είναι το τελευταίο τους γεύμα πριν ακριβώς από τον ύπνο. Έτσι, τα μικρά σνακ μέσα στην ημέρα είναι απαραίτητα. Και για αυτό τα έχουν απογειώσει. Από τα νόστιμα tapas επάνω σε μπουκίτσες ψωμιού μέχρι τα γλυκά churros βουτηγμένα σε σοκολάτα, στην Ισπανία σίγουρα θα βρείτε ένα σνακ, γλυκό ή άλμυρό, ανάλογα με την όρεξη.
4. Εφηύραν τα churros
Τα ισπανικά churros μοιάζουν με τα ντόνατς αλλά είναι πολύ καλύτερα. Είναι μακρόστενοι κύλινδροι ζύμης, τηγανισμένοι και βουτηγμένοι συνήθως, σε ρευστή σοκολάτα. Μπορεί κανείς να απολαύσει τα churros το πρωί, για σνακ, για μεσημεριανό, απογευματινό, βραδινό, ακόμα και μετά το ξενύχτι.
5. Η πατάτα έχει μεγάλη αξία στην ισπανική κουζίνα
Μια μικρή ξεκούραση κι ένας γρήγορος υπνάκος είναι το ιδανικό τελείωμα ενός νόστιμου μεσημεριανού γεύματος στην Ισπανία. Κάπως έτσι δεν φαντάζεστε τον παράδεισο;
7. Ανακάλυψαν το chorizo
Αυτό το ισπανικό πικάντικο λουκάνικο από χοιρινό κρέας μεταμορφώνει όλα τα φαγητά που αγγίζει. Τρώγεται σκέτο, σε λεπτές φέτες επάνω σε tapas ή ακόμα και μαγειρεμένο.
8. Ανακάλυψαν επίσης, τo jamon iberico
Η παέγια είναι ιδιαίτερα αγαπητή στην Ισπανία αλλά και εκτός των συνόρων της. Με βάση της το ρύζι, είναι η σπεσιαλιτέ της Βαλένθια. Εκεί θα βρείτε παέγια με κουνέλι, με σαλιγκάρια ή με θαλασσινά.
10. Πίνουν σαγκρία
Μπορείτε να φανταστείτε κάτι πιο δροσιστικό και νόστιμο από ένα ποτήρι με παγωμένη σαγκρία, με πλούσιο άρωμα από πορτοκάλι και κανέλα;
Βάλια Κανελλοπούλου
vkanel@clickatlife.gr
Clickatlife.gr
<< Αρχική σελίδα