Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Ζεστή σαλάτα µανιταριών

Αυτή η φανταστική πολύχρωμη σαλάτα θα εντυπωσιάσει τόσο για την άψογη εμφάνιση όσο και για την πλούσια γεύση!

Υλικά
Για Ζεστή σαλάτα µανιταριών
1 ματσάκι ρόκα
1 λόλα πράσινη (ή οποιαδήποτε άλλη πράσινη σαλάτα)
1 λόλα κόκκινη
12 ασπρομανίταρα
1 σκελίδα σκόρδο
10 γραμμ. μανιτάρια πορτσίνι αποξηραμένα
1 ρόδι καθαρισμένο
1/2 φλιτζ. καρυδόψιχα
1 κ.σ. μέλι
3 κ.σ. μπαλσάμικο
5 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Προετοιμασία
Μουλιάζουμε τα πορτσίνι σε καυτό νερό για 10΄ να μαλακώσουν και στη συνέχεια τα στραγγίζουμε, χωρίς να πετάξουμε το νερό. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και αφήνουμε το σκόρδο ολόκληρο να βγάλει το άρωμά του για 1΄. Έπειτα το αφαιρούμε και σοτάρουμε στο ίδιο τηγάνι τα ασπρομανίταρα σε φέτες για 5΄. Ρίχνουμε και τα αποξηραμένα μανιτάρια, το μπαλσάμικο, το μέλι και λίγο νερό από αυτό που μούσκεψαν τα πορτσίνι. Αλατοπιπερώνουμε. Πλένουμε, στραγγίζουμε και χοντροκόβουμε τα λαχανικά σε πιατέλα. Προσθέτουμε τα καρύδια, τα ρόδια και τη ζεστή σάλτσα μανιταριών.



myself.gr

Ετικέτες ,