Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Τράβα λίγο την κουρτίνα


Τράβα λίγο την κουρτίνα
Οι κουρτίνες παίζουν ζωτικό ρόλο στην εμφάνιση του χώρου σας, καθώς συμμετέχουν καθοριστικά στη διαμόρφωση του. Η επιλογή του τύπου της κουρτίνας ή της ντραπαρίας δεν είναι πάντα μια εύκολη απόφαση.
Όταν ξεκινάτε για αγορά κουρτίνας και ντραπαρίας, σιγουρευτείτε ότι έχετε κατά νου το σκοπό για τον οποίο θα χρησιμοποιηθούν, παραδείγματος χάριν εάν θα εξασφαλίσουν την ιδιωτικότητα σας ή θα προστατεύσουν το χώρο σας από τη σκόνη και τις υπεριώδεις ηλιακές ακτίνες.
 ♦ Εάν τα ανοίγματα σας είναι ανατολικά ή δυτικά δέχονται άμεσο ηλιακό φως κατά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου, οπότε πρέπει να διαλέξετε υφάσματα για κουρτίνες που ελαχιστοποιούν την εισερχόμενη ποσότητα θερμότητας. Έτσι θα αισθάνεστε άνετα μέσα στο χώρο σας και θα εξοικονομείτε χρήματα από την κατανάλωση ρεύματος για κλιματισμό.
 ♦ Επίσης πρέπει να λάβετε υπόψη σας και διάφορους άλλους παράγοντες, όπως ο τύπος του δωματίου και η εσωτερική διακόσμηση του, που παίζουν μεγάλο ρόλο στην επιλογή σας.
beu-kourtines3
 ♦ Ένα κοριτσίστικο δωμάτιο μπορεί να έχει δαντελένιες κουρτίνες, ενώ η κουρτίνα σ’ ένα αγορίστικο δωμάτιο πρέπει να συνδυάζεται απλά με τα υπόλοιπα χρώματα του χώρου.
 ♦ Σε χώρους κλασσικού στυλ επιλέγουμε μεταξωτές κουρτίνες, που δίνουν κομψότητα στο χώρο.
 ♦ Σε παραδοσιακό στυλ διακόσμησης επιλέγουμε κουρτίνες με φλόραλ σχέδια ή μοτίβα από την εξοχή.
beu-kourtines2
  • Εάν θέλετε να δώσετε στους τοίχους σας μια λαμπερή όψη, επιλέξτε κουρτίνες με τολμηρά χρώματα. Είναι βέβαιο ότι θα δώσουν μια κομψή πινελιά στο δωμάτιό σας χωρίς να χρειαστεί να βάψετε τους τοίχους έντονα.
  • Υπάρχει μεγάλη ποικιλία υφασμάτων για κουρτίνες. Πάντοτε να επιλέγετε το ύφασμα της κουρτίνας σας σύμφωνα με την εποχή, για παράδειγμα, για το χειμώνα επιλέγουμε μεταξωτά υφάσματα, ενώ το καλοκαίρι, τα βαμβακερά αποτελούν μια περισσότερο ελεύθερη και δροσερή λύση.
  • Στα υπνοδωμάτια μπορείτε να επιλέξετε ντραπαρίες για να σκοτεινιάζετε το δωμάτιο, για παράδειγμα σε ανατολικά ανοίγματα χρησιμοποιούμε ντραπαρίες για να κρατήσουμε μακριά τον πρωινό ήλιο και μπορείτε να τις συνδυάσετε με πάνελς ή κουρτινάκια.
  • Οι κουζίνες είναι χώροι με πολύ φυσικό φως και ζεστασιά, αλλά πάντοτε είναι απαραίτητη η εξασφάλιση ιδιωτικότητας. Επιλέξτε μια απλή διακοσμητική κουρτίνα πάνω από στοράκια και θα έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
  • Υπάρχουν διάφορα σχέδια ραφής των κουρτινών, ανάλογα με το χώρο που θα τοποθετηθούν, το ύφασμα που θα επιλεγεί, το στυλ διακόσμησης του χώρου.
  • Αναφέρουμε ενδεικτικά τα εξής σχέδια: Μπαλούν (Balloon) - Ρόμαν (Roman) - Απλή σούρα - Λαμπρικέν - Αμερικάνικη πιέτα – Τιράντες – Με trucks (με ή χωρίς φάσα) – Κουφόπιετα –Vanity – Φιογκάκι – Σμόκιν
Τελικά ανεξάρτητα με το είδος της κουρτίνας που θα επιλέξετε, φροντίστε να εξυπηρετεί το σκοπό της και από πλευράς λειτουργικότητας και από πλευράς καλαισθησίας.

  

Ετικέτες ,