Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Οι 6 κακές συνήθειες στην καθαριότητα σπιτιού που οφείλεις να κόψεις

Μικρά λαθάκια που λίγο πολύ τα κάνουμε όλοι μας στην καθημερινή καθαριότητα του σπιτιού. Ας τα δούμε μαζί και ας προσπαθήσουμε να τα κόψουμε μαχαίρι !

1. Αγνοείς τις οδηγίες χρήσης

Κακιά συνήθεια να αγοράσεις κάτι και να το χρησιμοποιείς κατευθείαν νομίζοντας ότι ξέρεις πως λειτουργεί. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και με τα καθαριστικά σπιτιού. Το κάθε καθαριστικό έχει σχεδιαστεί ώστε να αποδίδει βέλτιστα εάν χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης. Γι' αυτό γύρνα πρώτα το μπουκάλι ανάποδα και διάβασε την ετικέτα με τις οδηγίες!

2. Καταφεύγεις αμέσως στα "σκληρά" καθαριστικά

Οι περισσότερες δουλειές του σπιτιού, μπορούν να γίνουν με ήπια καθαριστικά τα οποία είναι φιλικά τόσο για την οικογένεια και τα παιδιά, όσο και για τις επιφάνειες που θέλουν καθάρισμα. Μην καταφεύγεις λοιπόν στο δύσκολο τρόπο, παρά μόνο εάν δεν καθαρίζει η επιφάνεια με τίποτα!

3. Χρησιμοποιείς παραπάνω καθαριστικό από ότι λέει η δοσολογία

Κλασσική περίπτωση ελληνικής συμπεριφοράς. Μου θυμίζει αυτό με τα φάρμακα ... "θα πάρω 2 χάπια να γίνω πιο γρήγορα καλά" . Κάτι παρόμοιο γίνεται και με τα καθαριστικά. Ρίχνω 2 καπάκια καθαριστικό στον κουβά, ώστε να σφουγγαρίσω καλύτερα. Να όμως που κάνεις παραπάνω σαπουνάδα και δεν ξεβγάζει εύκολα, αλλά και περισσότερο απορρυπαντικό ξοδεύεις. Διάβασε τις οδηγίες προσεχτικά για ακόμα μια φορά!

4. Καθαρίζεις τον παγκο κουζίνας 10 φορές τη μέρα

Δε λέω να μην καθαρίζεις, αλλά τουλάχιστον καθάρισε με ένα καθαρό βιτέξ και ελάχιστο νεράκι. Η συνεχής χρήση υγρών καθαριστικών τύπου σπρέυ με χλωρίνη, φθείρει καθημερινά τις επιφάνειες, θαμπώνουν αλλά και φουσκώνουν.

5. Ξεσκονίζεις αφού σκουπίσεις με ηλεκτρική

Φρόντισε πρώτα να ξεσκονίσεις καλά και μετά να σκουπίσεις με την ηλεκτρική. Έτσι ό,τι σκόνη πέσει από τα έπιπλα στο πάτωμα, θα τα μαζέψει η ηλεκτρική και στη συνέχεια η σφουγγαρίστρα!

6. Κάνεις πολλές δουλειές συγχρόνως

Αποφασίζεις να ξεκινήσεις τη γενική καθαριότητα του σπιτιού. Χώρισέ τη σε μέρη και ξεκίνα κάποιο νέο, μόνο εάν έχεις τελειώσει το προηγούμενο. Αλλιώς είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα κάνεις "μισές δουλειές", θα χάσεις πολύτιμο χρόνο και επιπλέον θα σε γεμίσει με περιττό άγχος!
Καλή επιτυχία λοιπόν !

 
 

Ετικέτες ,