Τοματόσουπα με ρύζι
Νόστιμη και εύκολη τοματόσουπα με ρυζάκι
Συστατικά
• 100 γραμ. Ρυζάκι βρασμένο και στραγγισμένο
• 3 τομάτες
• 4 κουταλιές σούπας λάδι
• 1 κρεμμύδι τριμμένο
• 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
• 1 λίτρο ζωμός κοτόπουλου ή κρέατος
• 2 κουταλιές σούπας πελτέ
• 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
• 2 κουταλιές σούπας φρέσκο βασιλικό ή 1 κουταλιά ξερό
• 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
• 2 κουταλιές κρέμα γάλακτος
• αλατοπίπερο
Εκτέλεση
Σοτάρουμε στο λάδι το σκόρδο μέχρι να ξανθύνει. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά και στη συνέχεια τις τομάτες, τον πελτέ και τη ζάχαρη. Αφήνουμε να βράσουν για 10΄, ρίχνουμε το ζωμό και αφήνουμε να βράσει για 20΄.
Προσθέτουμε το βασιλικό, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να πάρει μία ελαφριά βράση. Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τα ζυμαρικά και την κρέμα.
Χρόνος προετοιμασίας: 15′. Χρόνος μαγειρέματος : 40′. Μερίδες: 4
Πηγή:melissa.gr.fytokomia.gr
<< Αρχική σελίδα