Πλιγούρι με μανιτάρια
Νόστιμο, οικονομικό και πολύ υγιεινό πιάτο. Tο σερβίρουμε ιδανικά με γιαούρτι ή τριμμένο τυρί.
Υλικά:
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 500 γραμμ. μανιτάρια (ασπρομανίταρα)
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 2 φλιτζ. Πλιγούρι
- 1 κ.σ. πελτέ
- 1/4 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
- 4 φλιτζ. ζωμό κότας...
ή κρέατος (ζεστό)
- 2 κ.σ. μαϊντανό
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Λίγο στραγγιστό γιαούρτι ή κεφαλοτύρι
Εκτέλεση:
- Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 5΄ να “πιουν” τα υγρά τους.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε για 2΄-3΄ να γίνει διάφανο.
- Προσθέτουμε το πλιγούρι, τον πελτέ και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε για λίγα λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε τον ζεστό ζωμό. Αλατο-πιπερώνουμε.
- Σκεπάζουμε το σκεύος και σιγοβράζουμε για 10΄ μέχρι να μοιάζει με πιλάφι. Τέλος πασπαλίζουμε τον μαϊνταντό και σερβίρουμε αμέσως με γιαούρτι ή τριμμένο τυρί.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ
fytokomia.gr
<< Αρχική σελίδα