Ρολά γλώσσας με σος κάπαρης
Υλικά
- Γλώσσες φιλέτο 8 τεμ κατεψυγμένες
- Σκόρδο 3 σκελίδες
- Κάπαρη 50 γρ ψιλοκομμένη
- Ψωμί του τόστ 6 φέτες
- Θυμάρι 1 κουταλάκι του γλυκού
- Μαϊιντανός 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο
- Βασιλικός 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένος
- Αυγά 2 τεμ
- Μαγιονέζα 150 γρ
- Κρέμα γάλακτος 7 κουταλιές της σούπας
- Γάλα 2 κουταλιές της σούπας
- Αλάτι- πιπέρι κατά βούληση
- Μαργαρίνη για το τηγάνισμα
Οδηγίες
Ξεπαγώνουμε τις γλώσσες, τις στύβουμε με προσοχή και τις βάζουμε να στραγγίξουν. Ξεπλένουμε την κάπαρη, την στραγγίζουμε και την ψιλοκόβουμε.Καθαρίζουμε το σκόρδο, το ψιλοκόβουμε και το ανακατεύουμε με την μισή ποσότητα κάπαρης σε ένα μπολ, προσθέτουμε και λίγο πιπέρι.Σε σανίδα κοπής παίρνουμε κάθε φιλέτο γλώσσας και το γεμίζουμε με το μείγμα του μπολ , τυλίγουμε σφιχτά σε ρολό και στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες. Βάζουμε τα ρολά γλώσσας σε ένα σκεύος, τα σκεπάζουμε και τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να τα τηγανίσουμε. Το ψωμί του τοστ το βάζουμε στο μπλέντερ, το κάνουμε ψίχουλα , το αδειάζουμε σε μπολ, το ανακατεύουμε με το θυμάρι, το βασιλικό και λίγο μαϊντανό. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα σε άλλο μπολ και προσθέτουμε αλάτι -πιπέρι. Βγάζουμε τις γλώσσες από το ψυγείο και αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες. Βάζουμε την μαργαρίνη σε αντικολλητικό τηγάνι να κάψει. Βουτάμε κάθε ρολό γλώσσας στο μείγμα των αυγών και μετά στο μείγμα του ψωμιού και τα τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές τους μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσόξανθο χρώμα. Τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι.Για την σος κάπαρης , ανακατεύουμε την μαγιονέζα με την υπόλοιπη ψιλοκομμένη κάπαρη, την κρέμα γάλακτος και τον υπόλοιπο μαϊντανό, βάζουμε ελάχιστο πιπεράκι και σερβίρουμε σε πιατέλα τα ρολάκια συνοδευόμενα με την σος.
* Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε στην σος και λίγα αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα.
<< Αρχική σελίδα