Ξεκινά το Sani Gourmet ‘14
Με βασικό του θέμα «Τον Δρόμο του
Μεταξιού: Από το Πεκίνο στη Ρώμη», το Sani Gourmet φιλοξενείται από τις 9
μέχρι και τις 18 Μαΐου στο Sani Resort, στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής.
τη μεταφορά εμπορευμάτων μεταξύ Ευρώπης και Ασίας και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση και τις επιρροές στις διάφορες εθνικές γαστρονομικές κουλτούρες.
Ποια ήταν η επίδραση της Ασίας στην Ευρώπη; Πώς εξελίχθηκε το ρύζι μέσα από τις συνταγές της ευρωπαϊκής κουζίνας; Πώς τα ζυμαρικά και η σόγια ρίζωσαν στην γαστρονομική κουλτούρα κάθε χώρας; Αυτά είναι μερικά μόνο από τα ερωτήματα που θα απαντηθούν στο φετινό φεστιβάλ.
Οι διαφορετικές κουλτούρες θα μελετηθούν μέσα από γεύσεις και αρώματα και όλες μαζί θα συνθέσουν το μωσαϊκό μιας ενιαίας γαστρονομίας.
Mεταξύ των σεφ που θα λάβουν μέρος στο φετινό Sani Gourmet, είναι και ο Jereme Leung, «Σεφ της Χρονιάς» από τον οδηγό Τime Οut του Πεκίνου, ο Riccardo Di Giacinto με 1 αστέρι Michelin από τη Ρώμη, ο Andrea Fusco, επίσης από τη Ρώμη με 1 αστέρι Michelin επί τέσσερα συνεχή έτη, ο δικός μας Χρύσανθος Καραμολέγκος και ο Τούρκος Ugur Alparlan.
Πληροφορίες: Sani Resort, Κασσάνδρα Χαλκιδικής, 23740 99500, www.sanigourmet.gr.
<< Αρχική σελίδα