Προετοιμασία: 15 λεπτά
Υλικά
- Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ 2 φλιτζάνια του τσαγιού
- Ζάχαρη 1 φλιτζάνι του τσαγιού
- Κακάο 4 κουταλιές της σούπας
- Αυγά 4 τεμ
- Ελαιόλαδο 1 φλιτζάνι
- Μήλα 3 τεμ ή αχλάδια τριμμένα
- Αμύγδαλα 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ή καρύδια ψιλοκομμένα
- Βανίλια 1 τεμ σε σκόνη
Για την επικάλυψη
- Κακάο 1 κουτάλι της σούπας
- Άχνη ζάχαρη 1 κουτάλι της σούπας
Οδηγίες
Σε μπολ μεγάλο κοσκινίζουμε το αλεύρι,
προσθέτουμε την ζάχαρη, το κακάο,τα αυγά,το ελαιόλαδο και τα χτυπάμε με
το μίξερ. Καθαρίζουμε τα μήλα ή τα αχλάδια,τα τρίβουμε στον τρίφτη,τα
προσθέτουμε στο μείγμα με το αλεύρι,προσθέτουμε την βανίλια και τα
ψιλοκομμένα αμύγδαλα ή καρύδια. Χτυπάμε με το μίξερ να ενωθούν όλα τα
υλικά μαζί. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ταψί ή φόρμα στενόμακρη και
αδειάζουμε το μείγμα με σπάτουλα σε όλη την επιφάνεια. Το βάζουμε να
ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 -45 λεπτά
(ανάλογα με τον φούρνο μας). Αφού ψηθεί το βγάζουμε ,το αφήνουμε 10
λεπτά στο ταψί ή στην φόρμα και το ξεφορμάρουμε. Ανακατεύουμε το κακάο
με την ζάχαρη άχνη και πασπαλίζουμε το κέικ. Κόβουμε σε φέτες και
σερβίρουμε.
Ετικέτες ΑΡΧΙΚΗ, ΣΥΝΤΑΓΕΣ
<< Αρχική σελίδα