Καλαμάρια γεμιστά με κουκουνάρι και ρύζι
Μια
νοστιμότατη και λαχταριστή, παραδοσιακή και νησιώτικη συνταγή για
καλαμαράκια γεμιστά με κουκουνάρι και ρύζι θα βρεις παρακάτω. Το φαγητό
αυτό είναι εξαιρετικά γευστικό καθώς το σβήνω με λευκό κρασί και λεμόνι
και είναι μια ιδιαίτερη και ανοιξιάτικη ή καλοκαιρινή συνταγή. Δοκίμασε
την και γράψε μου τις παρατηρήσεις σου και τα σχόλια σου παρακάτω.
Υλικά:
1 κιλό καλαμαράκια
1 κρεμμύδι
μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/2 κιλό ντομάτες ώριμες
1/2 φλιτζάνι ρύζι
50 γραμ. κουκουνάρια
1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
αλάτι, πιπέρι
1 λεμόνι
1/2 ποτηράκι κρασί άσπρο αρετσίνωτο
Σερβίρεις : 6-8. Χρόνος Προετοιμασίας : PT25M 25'. Χρόνος Μαγειρέματος : 35'. Έτοιμη σε : 60'
Εκτέλεση:
Καθαρίζετε τα καλαμάρια από μελάνι, μάτια και κόκαλο, ξεκολλάτε τα πλοκάμια και τα ψιλοκόβετε.
Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το γιαχνίζετε με λίγο λάδι.
Προσθέτετε το μαϊντανό, τα πλοκάμια, 1 φλιτζάνα νερό και τις μισές ντομάτες ψιλοκομμένες, αλατοπιπερώνετε και τα αφήνετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ψηθούν τα πλοκάμια.
Προς το τέλος, ρίχνετε τα κουκουνάρια και το ρύζι πλυμένο.
Γεμίζετε προσεχτικά με κουταλάκι τα καλαμαράκια (με τη γέμιση που ετοιμάσατε) και ράβετε το άνοιγμα με βελόνα και κλωστή για να μην αδειάσουν στο μαγείρεμα
Καίτε λάδι σε τηγάνι και τα τηγανίζετε ελαφρά να πάρουν χρώμα.
Τα τοποθετείτε σε ταψάκι, τα περιλούετε με το κρασί, το χυμό λεμονιού, τις υπόλοιπες ντομάτες, ψιλοκομμένες, και με το λάδι του τηγανίσματος και τα αφήνετε στο φούρνο, ως να ψηθούν.
Τα καλαμάρια γεμιστά με κουκουνάρι και ρύζι είναι έτοιμα για να τα σερβίρεις.
την και γράψε μου τις παρατηρήσεις σου και τα σχόλια σου παρακάτω.
Υλικά:
1 κιλό καλαμαράκια
1 κρεμμύδι
μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/2 κιλό ντομάτες ώριμες
1/2 φλιτζάνι ρύζι
50 γραμ. κουκουνάρια
1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
αλάτι, πιπέρι
1 λεμόνι
1/2 ποτηράκι κρασί άσπρο αρετσίνωτο
Σερβίρεις : 6-8. Χρόνος Προετοιμασίας : PT25M 25'. Χρόνος Μαγειρέματος : 35'. Έτοιμη σε : 60'
Εκτέλεση:
Καθαρίζετε τα καλαμάρια από μελάνι, μάτια και κόκαλο, ξεκολλάτε τα πλοκάμια και τα ψιλοκόβετε.
Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το γιαχνίζετε με λίγο λάδι.
Προσθέτετε το μαϊντανό, τα πλοκάμια, 1 φλιτζάνα νερό και τις μισές ντομάτες ψιλοκομμένες, αλατοπιπερώνετε και τα αφήνετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ψηθούν τα πλοκάμια.
Προς το τέλος, ρίχνετε τα κουκουνάρια και το ρύζι πλυμένο.
Γεμίζετε προσεχτικά με κουταλάκι τα καλαμαράκια (με τη γέμιση που ετοιμάσατε) και ράβετε το άνοιγμα με βελόνα και κλωστή για να μην αδειάσουν στο μαγείρεμα
Καίτε λάδι σε τηγάνι και τα τηγανίζετε ελαφρά να πάρουν χρώμα.
Τα τοποθετείτε σε ταψάκι, τα περιλούετε με το κρασί, το χυμό λεμονιού, τις υπόλοιπες ντομάτες, ψιλοκομμένες, και με το λάδι του τηγανίσματος και τα αφήνετε στο φούρνο, ως να ψηθούν.
Τα καλαμάρια γεμιστά με κουκουνάρι και ρύζι είναι έτοιμα για να τα σερβίρεις.
Πηγή:nostimada.gr.fytokomia.gr
<< Αρχική σελίδα