Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Nέοι πολύνεκροι βομβαρδισμοί στην Αν.Ουκρανία στο πλαίσιο των “αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων”

Μαχητής του φιλοναζιστικού κόμματος Δεξιός Τομέας με το μαντήλι της οργάνωσης

Oργανωμένος στρατός και παραστρατιωτικές ομάδες σκοτώνουν τους ρωσόφωνους πολίτες “ως τρομοκράτες”

Μαχητής του φιλοναζιστικού κόμματος Δεξιός Τομέας με το μαντήλι της οργάνωσης

Στο Donbass εκτός από τα επίσημα ουκρανικά στρατεύματα που σφυροκοπούν ανελέητα από ξηράς και αέρος τους ρωσόφωνους πολίτες που έχουν διακυρήξει την ανεξαρτησία τους μετά την πραξικοπηματική υφαρπαγή της εξουσίας, έχει δημιουργηθεί και μια παραστρατιωτική ομάδα κρούσης. Την πρωτοβουλία είχε ο πρόεδρος του φιλοναζιστικού κόμματος Pravy sector (Δεξιός Τομέας) του Dmitri Iarosh προκειμένου να λειτουργούν ανεξέλεγκτα χωρίς να χρεώνεται τα εγκλήματα ο επίσημος στρατός.
εκπαίδευση των παραστρατιωτικών ομάδων κρούσης
εκπαίδευση των παραστρατιωτικών ομάδων κρούσης
Χθες Κυριακή ο  Iarosh ανακοίνωσε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ότι αρχηγός της ταξιαρχίας θα είναι ο Semion Simtchenko. Αυτός ανάρτησε  τον εξής σχολιασμό: “Πήγαμε στους Μειντάν (ονομασία των σκληρών ομάδων βίας που έδρασαν στα επεισόδια της Πλατείας Maydan του Κιέβου) και αμέσως προσλάβαμε 23 άτομα που θα φύγουν για το μέτωπο”.
Η ρωσική κυβέρνηση που κρατάει- προς το παρόν- μια ψυχρή στάση σε σχέση με τα αιματηρά γεγονότα, έχει φέρει σε απόγνωση τους ρωσόφωνους της Αν. Ουκρανίας , πλην Κριμαίας.
10356422_299225833571513_4405230186084977838_n
Μόλις την Παρασκευή η Ρωσία πήρε θέση σχετικά με τα τραγικά γεγονότα που έλαβαν χώρα κοντά στο αεροδρόμιο του Donetsk (26/05/14). Ο εκπρόσωπος Τύπου της Επιτροπής Διευρεύνησης, Vladimir Markine, ανακοίνωσε:
“Βολές του Πυροβολικού και εκτόξευση ρουκετών στις 26 Μαίου , σκότωσαν στοχευμένα τους 35 τραυματισμένους πολίτες που μεταφέρονταν  με ένα καμιόνι υπό τη σημαία του Ερυθρού Σταυρού, σε νοσοκομείο”.
το πυρπολημένο καμιόνι που μετέφερε τους τραυματίες
το  καμιόνι που μετέφερε τους τραυματίες
το πυρπολημένο καμιόνι
το πυρπολημένο καμιόνι
Πριν λίγα λεπτά στο tweeter του ανταποκριτή του Ria Novosti, αναρτήθηκε φωτογραφία από τη Δημαρχεία του Lougansk που χτυπήθηκε από αέρος .
BpIZjxyCUAEYe55
Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τους σημερινούς βομβαρδισμούς του Ουκρανικού στρατού οι οποίοι ήταν μέσα στο κτίριο. Οι υπόλοιποι που τραματίσθηκαν μεταφέρθηκαν εκτός κτιρίου από το προσωπικό 6 ασθενοφόρων που έφτασαν στον τόπο του δράματος.
Πληροφορίες από τους κατοίκους μιλούν για περισσότερους νεκρούς και τραυματίες που βρίσκονταν μέσα στο κτίριο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
(rianovosti, 02/06)


Pentapostagma.gr

Ετικέτες ,