Υλικά
- Κιμάς 600 γρ
- Μπέικον 100 γρ ψιλοκομμένο
- Κρεμμύδι ξερό 1 1/2 τεμ ψιλοκομμένο
- Καρότα 2 τεμ ψιλοκομμένα
- Σέλερι 2 κλωνάρια ψιλοκομμένα
- Σκόρδο 1 σκελίδα ψιλοκομμένη
- Ντοματοπολτός 2 κουταλιές της σούπας
- Ντοματάκι κον κασέ 1 κουτί (περασμένο στο μπλέντερ)
- Βασιλικός 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος
- Ρίγανη 1 κουταλάκι του γλυκού
- Ζάχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού
- Αλάτι- πιπέρι
- Ελαιόλαδο 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
- Νερό
Οδηγίες
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα καρότα
, το σέλερι ,τα πλένουμε και τα ψιλοκόβουμε. Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι το
ελαιόλαδο να ζεσταθεί, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο , το σέλερι,
τα καρότα, τα σοτάρουμε, προσθέτουμε το μπέικον, σοτάρουμε, προσθέτουμε
τον κιμά συνεχίζουμε να σοτάρουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς και
τέλος προσθέτουμε τον ντοματοπολτό, το πολτοποιημένο ντοματάκι κον κασέ,
τον βασιλικό, την ρίγανη ,αλάτι – πιπέρι,την ζάχαρη και νερό ίσα να
σκεπάζει τον κιμά. Σιγοβράζουμε για περίπου 30 – 35 λεπτά (θέλουμε η
σάλτσα να δέσει). Σερβίρουμε με ζυμαρικά της αρεσκείας μας και
πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.
<< Αρχική σελίδα