Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Τζιχαντιστές της ISIS καταλαμβάνουν στρατιωτική βάση στη Συρία – Αποκεφαλίζουν στρατιώτες και αναρτούν φωτογραφίες των πτωμάτων



Οι τζιχαντιστές της ISIS κατέλαβαν στρατιωτική βάση στη βόρεια επαρχία Raqa της Συρίας, σκοτώνοντας δεκάδες στρατιώτες και αποκεφαλίζοντας  τους, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Σάββατο το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.Παράλληλα, στην κεντρική περιφέρεια της Homs, οι κυβερνητικές δυνάμεις ανακατέλαβαν το κοίτασμα φυσικού αερίου της Al-Shaarm, που είχε καταληφθεί μία εβδομάδα νωρίτερα από τις δυνάμεις των τζιχαντιστών, σύμφωνα με ανακοινώσεις του Παρατηρητηρίου και του συριακού στρατού.
Η κατάληψη της βάσης του Τμήματος 17 από τους τζιχαντιστές πραγματοποιήθηκε παράλληλα με την ανακοίνωση της Επιτροπής Διερεύνησης των Ηνωμένων Εθνών για τη Συρία  για την πρόσθεση των μελών της ISIS στον “κατάλογο” των εγκληματιών πολέμου.
Κατά τη διάρκεια της διήμερης εφόδου στη βάση της επαρχίας Raqa, οι τζιχαντιστές σκότωσαν τουλάχιστον 85 σύρους στρατιώτες, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Περισσότεροι από 50 στρατιώτες εκτελέσθηκαν, 19 ακόμη σκοτώθηκαν έπειτα από την πραγματοποίηση διπλής επίθεσης αυτοκτονίας και τουλάχιστον 19 ακόμη έχασαν τη ζωή τους από την επίθεση που ξεκίνησε τις πρώτες ώρες της Πέμπτης.
Εκατοντάδες στρατιωτών “υποχώρησαν την Παρασκευή σε “ασφαλείς” τοποθεσίες  — είτε σε κοντινά χωριά όπου οι κάτοικοι αντιτίθενται στους τζιχαντιστές είτε στην παραπλήσια Ταξιαρχία 93 — αν και η κατάληξη περίπου 200 στρατιωτών παραμένει άγνωστη”, δήλωσε ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Rami Abdel Rahman.
“Ορισμένοι από τους στρατιώτες που εκτελέστηκαν είχαν αποκεφαλιστεί, και τα σώματα και τα κομμένα κεφάλια τους περιφέρονταν στην πόλη Raqa από τους τζιχαντιστές”, δήλωσε ο Rahman στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Βίντεο που τραβήχτηκε από τους τζιχαντιστές και αναρτήθηκε στον ιστότοπο Youtube εμφανίζει τους μαχητές της ISIS να καίνε πορτρέτο του Σύρου Προέδρου Bashar al-Assad.
Οι τζιχαντιστές ανάρτησαν επίσης διαδικτυακά τα πτώματα των αποκεφαλισμένων στρατιωτών που ήταν στοιβαγμένα στο έδαφος.
Ο Abdel Rahman υπογράμμισε ότι η [απάνθρωπη, φρικιαστική και αποτρόπαια (σ.σ. pentapostagma.gr - δική μας έμφαση)] επίδειξη των πτωμάτων των σύρων στρατιωτών αποτελεί ένα “μήνυμα για τους κατοίκους της Raqa, για να τους υπερτονίσει ότι είναι δυνατοί, ότι θα συνεχίσουν δίχως σταματημό, και με στόχο να τρομοκρατήσουν τους αντιπάλους τους”..




pentapostagma.gr

Ετικέτες ,