Κοτόπουλο φούρνου καλοκαιρινό
Νόστιμο
κοτόπουλο φούρνου καλοκαιρινό. Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να φτιάξετε
αυτό το φαγητό σε ρηχή κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά. Στον φούρνο πιο
βολικό το καλοκαίρι.
Υλικά
1 κοτόπουλο, σε κομμάτια
1 κιλό κολοκύθια μέτρια
3 πιπεριές Φλωρίνης
1 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος
1 κουτ. γλυκού μαραθόσπορος, χονδροκοπανισμένος
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
150 ml ελαιόλαδο
Μερίδες 4 - 6. Προετοιμασία 20΄ Μαγείρεμα περίπου 1 ώρα
Διαδικασία
1 κοτόπουλο, σε κομμάτια
1 κιλό κολοκύθια μέτρια
3 πιπεριές Φλωρίνης
1 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος
1 κουτ. γλυκού μαραθόσπορος, χονδροκοπανισμένος
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
150 ml ελαιόλαδο
Μερίδες 4 - 6. Προετοιμασία 20΄ Μαγείρεμα περίπου 1 ώρα
Διαδικασία
Καθαρίζουμε και
πλένουμε το κοτόπουλο, το πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Κόβουμε στη μέση, κατά μήκος τα
κολοκύθια και με κουταλάκι αφαιρούμε τα σπόρια. Τα κόβουμε μπαστουνάκια,
όσο μπορούμε πιο λεπτά. Ετοιμάζουμε και τις πιπεριές, αφαιρούμε
κοτσάνια και σπόρια και τις κόβουμε και αυτές μπαστουνάκια. Βάζουμε στο
ταψί τα κολοκυθάκια και τις πιπεριές μαζί με τον άνηθο και τα
αλατοπιπερώνουμε. Τα απλώνουμε ομοιόμορφα στο ταψάκι και τοποθετούμε από
πάνω τα κομμάτια του κοτόπουλου. Το ταψί πρέπει να έχει τέτοιο μέγεθος
ώστε το κοτόπουλο να σκεπάζει όλα τα κολοκύθια.
Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι και τον μαραθόσπορο, τα χτυπάμε με ένα πηρουνάκι και περιχύνουμε με αυτό το φαγητό. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι το κοτόπουλο να είναι ξεροψημένο και το υπόστρωμα από κολοκύθια, μαλακό και μυρωδάτο. Τότε, το φαγητό θα είναι επιτυχημένο. Δεν προσθέτουμε νερό στο ψήσιμο γιατί τα κολοκύθια θα αφήσουν τα δικά τους υγρά.
Συμβουλές
Επιλέξτε τον τρόπο μαγειρέματος κόψτε όμως το κοτόπουλο σε κομμάτια, δηλαδή το μπούτι στα δύο, το ίδιο και το στήθος.
Το ίδιο φαγητό, μπορείτε να κάνετε με μπιφτεκάκια.
Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι και τον μαραθόσπορο, τα χτυπάμε με ένα πηρουνάκι και περιχύνουμε με αυτό το φαγητό. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι το κοτόπουλο να είναι ξεροψημένο και το υπόστρωμα από κολοκύθια, μαλακό και μυρωδάτο. Τότε, το φαγητό θα είναι επιτυχημένο. Δεν προσθέτουμε νερό στο ψήσιμο γιατί τα κολοκύθια θα αφήσουν τα δικά τους υγρά.
Συμβουλές
Επιλέξτε τον τρόπο μαγειρέματος κόψτε όμως το κοτόπουλο σε κομμάτια, δηλαδή το μπούτι στα δύο, το ίδιο και το στήθος.
Το ίδιο φαγητό, μπορείτε να κάνετε με μπιφτεκάκια.
Πηγή:.gastronomo
fytokomia.gr
<< Αρχική σελίδα