Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Λικέρ Κράνα

Από τα καλύτερα σπιτικά λικέρ!


Τα υλικά μας
2 κιλά κράνα, αρκετά ώριμα
1/2 κιλό ζάχαρη
1 κιλό κονιάκ ή ούζο ή τσίπουρο
ξυλάκια κανέλλας ή καρφάκια γαρύφαλλο
λίγο μοσχοκάρυδο


Εκτέλεση:
Εάν τα κράνα που έχετε επιλέξει, δεν είναι ώριμα (πρέπει να έχουν βαθύ κόκκινο χρώμα), τα αφήνετε μερικές ημέρες, έως ότου ωριμάσουν.
Πλένετε καλά τα κράνα και αφαιρείτε τα κοτσάνια τους.
Τ’ απλώνετε σε καθαρή πετσέτα, για να στεγνώσουν.
Τοποθετείτε τα κράνα σε μπωλ, σε στρώματα εναλλάξ με τη ζάχαρη.
Κάπου ανάμεσα στις στρώσεις ρίξτε την κανέλλα, τα γαρύφαλλα και το μοσχοκάρυδο.
Φροντίστε το τελευταίο στρώμα να είναι ζάχαρη.
Καλύψτε το στόμιο της μπωλ με διπλό τούλι και δέστε το καλά.
Αφήστε τα κράνα για 2-3 μήνες μέχρι να λιώσει όλη σχεδόν η ζάχαρη.
Στη συνέχεια προσθέστε το κονιάκ.
Κλείστε αεροστεγώς.
Μετά από 15 ημέρες δοκιμάστε το λικέρ και εάν χρειαστεί προσθέστε ζάχαρη ή κονιάκ, ανάλογα με τη γεύση που προτιμάτε.
Τα κράνα διατηρούνται μέσα στο λικέρ για ένα χρόνο.
Όταν αφαιρέσετε τα κράνα, φιλτράρετε και τοποθετείτε το λικέρ σε μπουκάλια.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ


Πηγή:oikohouse.wordpress.com
fytokomia.gr

Ετικέτες ,