Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Κριτική στον Armani για τα μοντέλα


 
Η υπόθεση με τα αποσκελετωμένα και τα υποσιτισμένα μοντέλα επανέρχεται και αυτή τη φορά στο επίκεντρο της κριτικής βρίσκεται ο Οίκος Emporio Armani.
Βρετανικά έντυπα συγκρίνουν το μέσο μέγεθος και το μέσο βάρος των βρετανίδων
με τα ρούχα του Ιταλού μόδιστρου και βρίσκουν ότι δεν υπάρχει μεγάλη σχέση.
Στην πρόσφατη επίδειξη που έγινε στο Μιλάνο τα ρούχα του Αρμάνι παρουσίασαν ακόμη μια φορά εξαιρετικά αδύνατα μοντέλα μέσα στην καινούργια  “blue low-cut” συλλογή.
Η τραγουδοποιός Κάϊλ Ράνκιν έγραψε: «Λατρεύω τα ρούχα σας  που τα αγοράζω πάντα, αλλά παρακαλώ επιτρέψτε στα μοντέλα σας να τρώνε γιατί φαίνονται τα κόκκαλά τους».
Η Φοίβη Ντέϊβις είπε: «Τα μοντέλα του Αρμάνι είναι τόσο οδυνηρά λεπτά. Πως το επιτρέπει αυτό να συμβαίνει;»
Το βάρος των μοντέλων είχε βρεθεί στο προσκήνιο από το 2006 όταν η Λουίζ Ράμος από την Ουρουγουάη έπεσε νεκρή από καρδιακή ανεπάρκεια πάνω στην πασαρέλα.
Η 22χρονη είχε περάσει τρεις μήνες βάρβαρου υποσιτισμού προκειμένου να χάσει βάρος. Στον απόηχο του θανάτου της είχαν απαγορευτεί οι εμφανίσεις μοντέλων με χαμηλό δείκτη σώματος από την Εβδομάδα Μόδας της Μαδρίτης.
Το 2012 το περιοδικό Vogue  έκανε μια συμφωνία για την προστασία της υγείας των μοντέλων, αποκλείοντας από τις σελίδες του όλες εκείνες που ήταν κάτω των 16 χρόνων και είχαν εμφανή ίχνη διατροφικής διαταραχής.


 

fe-mail.gr

Ετικέτες ,