Προετοιμασία: 10-12 λεπτά
Υλικά
- Σταφύλι σουλτανίνα 1 κιλό
- Ζάχαρη 700 γρ
- Νερό 250 γρ
- Χυμός λεμονιού 1/2 λεμόνι
- Βανίλιες ή αρμπαρόριζα 1 τεμ ή 2 φύλλα
Οδηγίες
Πλένουμε πολύ καλά το σταφύλι. Σε κατσαρόλα
βάζουμε μία στρώση σταφύλι , μία στρώση ζάχαρη και το νερό. Τοποθετούμε
την κατσαρόλα στη φωτιά, αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για περίπου 15
λεπτά , μέχρι να δέσει το σιρόπι και προς το τέλος προσθέτουμε τις
βανίλιες ή τα φύλλα αρμπαρόριζας και το χυμό λεμονιού για να αποκτήσει
ξανθό χρώμα. Δοκιμάζουμε αν έδεσε το σιρόπι στάζοντας μια σταγόνα με ένα
κουταλάκι σε ένα πιάτο (αν μείνει σταθερή η σταγόνα και δεν απλώσει
είναι έτοιμο),το βγάζουμε από την φωτιά ,το αφήνουμε να κρυώσει καλά και
το τοποθετούμε σε βάζα αποστειρωμένα . Διατηρείται σε δροσερό, σκοτεινό
μέρος ,περίπου για 6-7 μήνες.
Ετικέτες ΑΡΧΙΚΗ, ΣΥΝΤΑΓΕΣ
<< Αρχική σελίδα