Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Δικαστική μάχη για την Ρίβερς


Η κόρη της θανούσας Τζόαν Ρίβερς προσέλαβε μια μεγάλη νομική εταιρεία του Μανχάταν για να διεκδικήσει αποζημίωση πολλών εκατομμυρίων δολαρίων από κλινική για ιατρική αμέλεια και λανθασμένη αγωγή που οδήγησε σε κώμα και στο θάνατο τη μητέρα της.

Η Μελίσσα Ρίβερς (46) ισχυρίζεται ότι η μητέρα της εισήχθη για μια εξέταση ρουτίνας στο λάρυγγα και μετά η κατάστασή της εξελίχθηκε άσχημα με αποτέλεσμα τον θάνατο.
Η νομική φίρμα (θεωρείται “boutique firm”) που ιδρύθηκε το 1919  είναι από τις πιο παλιές στην πόλη  και θεωρείται επιλεκτική και σχολαστική στις μελέτες της.
Δικηγόρος της εταιρείας δήλωσε ότι θα στραφούν εναντίον της Yorkville Endoscopy Clinic και κατά όλων των γιατρών που εμπλέκονται στη νοσηλεία της Τζόαν, επειδή δεν ακολούθησαν το σωστό πρωτόκολλο και χορήγησαν ισχυρό ηρεμιστικό που είναι το ίδιο με εκείνο της υπερβολικής δόσης του Μάϊκλ Τζάκσον.
Επίσημη αιτιολογία του θανάτου της Ρίβερς ήταν η «ανοξική εγκεφαλοπάθεια λόγω υποξίας κατά τη διάρκεια λαρυγγοσκόπησης και ενδοσκόπησης του ανώτερου πεπτικού με καταστολή προποφόλης».
Η εταιρεία που την αποτελούν 16 δικηγόροι, πρέπει πρώτα να αποκτήσει τα ιατρικά αρχεία της Τζόαν πριν από την κατάθεση της αγωγής στο Ανώτατο Δικαστήριο του Μανχάταν.
Η θρυλική κωμικός (81) είχε πεθάνει στις 4 Σεπτεμβρίου μετά την εισαγωγή της στην κλινική για ανακοπή καρδιάς στις 28 Αυγούστου.
Όπως είναι φυσικό (λόγω και της τεράστιας αποζημίωσης) αναμένεται να γίνει μεγάλη δικαστική μάχη ανάμεσα στην οικογένεια της Ρίβερς και στους γιατρούς του νοσοκομείου και η κάθε πλευρά θα εξαντλήσει όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της και ασφαλώς θα ξοδευτεί πολύ χρήμα.



fe-mail.gr

Ετικέτες ,