Πλιγούρι σαλάτα με φρούτα και ξηρούς καρπούς
Οι ξηροί καρποί και τα φρούτα είναι που δίνουν την ιδιαίτερη νοστιμιά.
Υλικά
Για Πλιγούρι σαλάτα με φρούτα και ξηρούς καρπούς
150 γραμμ. πλιγούρι
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ματσάκι δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι κόλιανδρο ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζ. cranberry αποξηραμένο
1/2 φλιτζ. ρόδι καθαρισμένο
1/2 φλιτζ. φιστίκια Αιγίνης
Χυμό από 1 πορτοκάλι
6 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Προετοιμασία
Καλύπτουμε σε ένα μπολ το πλιγούρι με βραστό νερό (ίσα να το σκεπάσει), το κλείνουμε με καπάκι και το αφήνουμε 15′ να φουσκώσει. Στη συνέχεια το ανακατεύουμε με πιρούνι να γίνει πιο αφράτο και το αναμειγνύουμε με το μαϊντανό, το δυόσμο, τον κόλιανδρο, το cranberry, το ρόδι, τα φιστίκια, το χυμό πορτοκαλιού και το λάδι. Αλατίζουμε και ανακατεύουμε καλά. Ελέγχουμε την οξύτητα και το αλάτι. Αν θέλουμε, προσθέτουμε και χυμό λεμόνι.
myself.gr/On-news
Υλικά
Για Πλιγούρι σαλάτα με φρούτα και ξηρούς καρπούς
150 γραμμ. πλιγούρι
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ματσάκι δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι κόλιανδρο ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζ. cranberry αποξηραμένο
1/2 φλιτζ. ρόδι καθαρισμένο
1/2 φλιτζ. φιστίκια Αιγίνης
Χυμό από 1 πορτοκάλι
6 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Προετοιμασία
Καλύπτουμε σε ένα μπολ το πλιγούρι με βραστό νερό (ίσα να το σκεπάσει), το κλείνουμε με καπάκι και το αφήνουμε 15′ να φουσκώσει. Στη συνέχεια το ανακατεύουμε με πιρούνι να γίνει πιο αφράτο και το αναμειγνύουμε με το μαϊντανό, το δυόσμο, τον κόλιανδρο, το cranberry, το ρόδι, τα φιστίκια, το χυμό πορτοκαλιού και το λάδι. Αλατίζουμε και ανακατεύουμε καλά. Ελέγχουμε την οξύτητα και το αλάτι. Αν θέλουμε, προσθέτουμε και χυμό λεμόνι.
myself.gr/On-news
<< Αρχική σελίδα