Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Τα ρωσικά πλοία πέρασαν το στενό της Μάγχης και κατευθύνονται στην Μεσόγειο θάλασσα!

ΕΚΤΑΚΤΟ-ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Μόλις που είναι ορατά στον ορίζοντα, τα τέσσερα ρωσικά πλοία που διέρχονται από το αγγλικό κανάλι του Πόρτσμουθ, από την πλώρη βρετανικού πολεμικού πλοίου, αναφέρει σήμερα η βρετανική
εφημερίδα portsmouth.co.uk.
Το βρετανικό περιπολικό πλοίο HMS Tyne παρακολουθεί στενά, την ρωσική μοίρα πολεμικών πλοίων καθώς κινούνται μέσα από τα στενά του Ντόβερ, αφού ολοκλήρωσαν ναυτικές ασκήσεις στην Βόρεια Θάλασσα.
Το ανθυποβρυχιακό πλοίο Severomorsk, ένα αποβατικό σκάφος, ένα ρυμουλκό διάσωσης και ένα τανκερ, είναι αγκυροβολημένα στον κόλπο του Σηκουάνα, στα ανοικτά των ακτών της βόρειας Γαλλίας, αναμένοντας την διέλευση μιας μεγάλης καταιγίδας που έρχεται στην περιοχή , σύμφωνα με δήλωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, αναφέρουν τα βρετανικά πρακτορεία ειδήσεων.
Το Βασιλικό Ναυτικό γνώριζε την παρουσία των ρωσικών πλοίων, και τα παρακολουθούσε στενά, «συνοδεύοντας» την ρωσική μοίρα από την Βόρεια Θάλασσα, έως στα στενά του Ντόβερ, ανακοίνωσε το βρετανικό υπουργείο άμυνας .
Σύμφωνα όμως με καλά πληροφορημένης βρετανικές στρατιωτικές πηγές, προσκείμενες στο υπουργείο άμυνας, τα ρωσικά πολεμικά πλοία αναμένεται να κατευθυνθούν προς την Μεσόγειο θάλασσα.
Η παρουσία των ρωσικών πλοίων έρχεται σε μια περίοδο αυξημένης έντασης μεταξύ της Μόσχας και Δύσης, που ακολούθησε την σύνοδο κορυφής των G20, από την οποία ο Βλαντιμίρ Πούτιν , αποχώρησε κάτω από την διεθνή πίεση για την κρίση Ουκρανία, καταλήγει το βρετανικό δημοσίευμα .
Σύμφωνα με πληροφορίες η ρωσική μοίρα θα κατευθυνθεί στην ανατολική Μεσόγειο, όπου αναμένονται εξελίξεις και στο θέμα της Συρίας και στο θέμα της Κύπρου.
rusian ships
Άλλωστε σύμφωνα με σημεινές δηλώσεις της τουρκικής πλευράς, σε άρθρο στο Pentapostagma.gr, το αδιέξοδο που υπάρχει στο ζήτημα εξόρυξης υδρογονανθράκων, προμηνύει κινήσεις « έκπληξη» , ιδίως από τουρκικής πλευράς.
Επισημαίνουμε ότι η μετάβαση των ρωσικών πλοίων αυτήν την συγκεκριμένη περίοδο , μόνο τυχαία δεν είναι, και στοχεύει στον έλεγχο της Συρίας πρωτίστως,και της επικείμενης χερσαίας αμερικανικής επιχείρησης κατά του ISIS, και πιθανόν κατά του Άσαντ, αλλά και στην περίπτωση της Κύπρου και τα δισεκατομμυρίων δολαρίων που « κρύβονται» κάτω από το υπέδαφος της κυπριακής ΑΟΖ.
Άλλωστε σε συνέντευξη του, σε τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων ο Β.Πούτιν , ξεκαθάρισε εμμέσως πλην σαφώς ότι, οι οικονομικές σχέσεις με την Τουρκία μπορεί στοχεύουν μελλοντικά στα 100 δις στο διμερές εμπόριο, αλλά τα γεωπολιτικά συμφέροντα των δύο χωρών παρεκκλίνουν αρκετά, και στο θέμα της Κύπρου. Κάτι που το έχει «αναγνώσει» η Άγκυρα, αλλά το ζήτημα είναι εάν το έχει κατανοήσει.

  
Pentapostagma.gr

Ετικέτες ,