Προετοιμασία: 25-30 λεπτά
Υλικά
- Αντίδια 500 γρ
- Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ 1 κούπα του τσαγιού
- Γάλα 1 1/2 κούπα του τσαγιού
- Αυγά 2 τεμ ελαφρώς χτυπημένα
- Τυρί φέτα 300 γρ
- Αλάτι - πιπέρι
- Πάπρικα γλυκιά 1 κουταλάκι του γλυκού
- Δυόσμος ξερός 1 κουταλάκι του γλυκού ή φρέσκος
- Ελαιόλαδο 8 κουταλιές της σούπας
- Κρεμμύδι ξερό 1 ψιλοκομμένο
- Σκόρδο 2 σκελίδες ψιλοκομμένες
Οδηγίες
Καθαρίζουμε τα αντίδια, τα πλένουμε και τα
κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Βάζουμε νερό σε κατσαρόλα με αλάτι να βράσει,
προσθέτουμε τα αντίδια να βράσουν για περίπου 15 -20 λεπτά . Τα
βγάζουμε και τα στραγγίζουμε. Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι,προσθέτουμε λίγο
λίγο το γάλα, ανακατεύουμε με το σύρμα να μη μας σβολιάσει, προσθέτουμε
τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα,αλάτι – πιπέρι, πάπρικα και τον δυόσμο
τριμμένο. Σε τηγάνι βάζουμε 4 κουταλιές ελαιόλαδο να κάψει,προσθέτουμε
το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει και προσθέτουμε το
σκόρδο, σοτάρουμε για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε τα αντίδια , συνεχίζουμε
το σοτάρισμα για άλλα 5 λεπτά, βγάζουμε από την φωτιά,τρίβουμε από πάνω
τα 200 γρ φέτα , ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε στο μπολ με το αλεύρι.
Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά. Λαδώνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο ένα
πυρέξ ή ταψί, απλώνουμε το μείγμα ,πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη φέτα και
ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου για 20-25
λεπτά μέχρι να ροδίσει.. Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει
ελαφρώς και σερβίρουμε.
<< Αρχική σελίδα