Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Μπακλαβαδάκια αμυγδάλου

Υλικά

  • Φύλλο κρούστας 1 πακέτο
  • Αμύγδαλα 250 γρ ψημμένα ψιλοκομμένα
  • Βούτυρο ή μαργαρίνη 200 γρ
  • Κανέλα σκόνη 1 κουτάλι της σούπας
Για το σιρόπι
  • Ζάχαρη 3 ποτήρια του νερού
  • Νερό 2 ποτήρια του νερού
  • Πορτοκάλι ή μανταρίνι 1/2 ποτήρι νερού χυμό και 2 φλούδες ή 4 από μανταρίνι
  • Λεμόνι χυμό από 1/2
  • Κανέλα για πασπάλισμα

Οδηγίες

Βάζουμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ, τα ψιλοκόβουμε και τα καβουρδίζουμε για 4-5 λεπτά. Τα βάζουμε σε μπολ, προσθέτουμε την κανέλα και τα ανακατεύουμε. Βάζουμε το βούτυρο ή την μαργαρίνη σε κατσαρολάκι να λιώσει. Ανοίγουμε τα φύλλα στο πάγκο της κουζίνας, τα ραντίζουμε ένα – ένα με το λιωμένο βούτυρο, πασπαλίζουμε σε όλη την επιφάνεια του φύλλου με τα αμύγδαλα και την κανέλα. Τοποθετούμε το ένα φύλλο πάνω στο άλλο ( 3 ή 4 φύλλα μαζί) τα τυλίγουμε σε ρολό σφικτό με ομοιόμορφο πάχος. Κόβουμε σε φέτες, τις τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί, σε απόσταση η μία φέτα από την άλλη και ραντίζουμε με βούτυρο. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. Ραντίζουμε με λίγο νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζοντας σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη ,το νερό, το χυμό πορτοκαλιού ή μανταρινιού, τις φλούδες από το πορτοκάλι ή μανταρίνι, αφήνουμε να βράσουν για  7-8 λεπτά από το σημείο βρασμού και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Μόλις ψηθούν τα μπακλαβαδάκια  τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα βάζουμε σε άλλο ταψί για να τα σιροπιάσουμε (έτσι όπως είναι ζεστά). Πασπαλίζουμε  με λίγη κανέλα και σερβίρουμε.
 
  
Chefoulis

Ετικέτες ,