Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Μεσογειακή μακαρονάδα με ελιές


Μυρωδάτη μακαρονάδα με απλά υλικά για όλη την οικογένεια


Υλικά
Για 2 -4 άτομα

  • 500 γραμμάρια σπαγγέτι
  • 4 κουταλιές της σούπας ελιές μαύρες ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας κάππαρη
  • 200 γραμμάρια τυρί κασέρι (τριμμένο ή κομμένο σε κύβους)
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Μαϊντανό (προαιρετικά)
Εκτέλεση
  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε το σπαγγέτι, για 10 λεπτά περίπου.
  2. Σ’ ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, σοτάρετε για 5 λεπτά τις ελιές με την κάπαρη.
  3. Προσθέτετε μια κουταλιά σούπας από το νερό στο οποίο έβρασαν τα μακαρόνια.
  4. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι.
  5. Κατόπιν προσθέτετε το σπαγγέτι στο τηγάνι με τις ελιές, το ξύσμα λεμονιού ανακατεύετε και σβήνετε τη φωτιά.
  6. Γαρνίρετε με τυρί τριμμένο κασέρι.



sidagi

Ετικέτες ,