Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Σε αναμονή οι ρωσικοί πύραυλοι S-300 που βρίσκονται στην Κρήτη, την ώρα που η Τουρκία κλιμακώνει την ένταση

Οι ρωσικοί πύραυλοι S300, που βρίσκονται στην Κρήτη, έχουν τεθεί σε επιφυλακή για τον φόβο θερμού επεισοδίου από την Τουρκία στην κυπριακή ΑΟΖ, όπως αποκάλυψε χθες η «κυριακάτικη δημοκρατία».
Οπως υποστηρίζει μάλιστα αξιόπιστη πηγή, η τουρκική επιθετικότητα θα είχε ήδη περάσει στο επόμενο στάδιο αν δεν υπήρχαν οι S300, βασικός σκοπός των οποίων είναι η κατάρριψη αεροσκαφών και πυραύλων. Το οπλικό σύστημα είχε αγοραστεί το 1997 από την Κύπρο, αλλά ύστερα από τις έντονες τουρκικές αντιδράσεις μεταφέρθηκε το 1999 μυστικά και με ειδικό απόρρητο σχέδιο, κατόπιν συμφωνίας με την Αθήνα στο πλαίσιο του δόγματος περί Ενιαίου Αμυντικού Χώρου στην Κρήτη.
Οι Τούρκοι είχαν απειλήσει ότι τους περιμένουν στα Δαρδανέλια και είχαν δηλώσει ότι θα τους βομβαρδίσουν και ότι θα κάνουν τα πάντα για να αποτρέψουν την ανάπτυξή τους στον ελληνικό χώρο. Εκτοτε παρέμεναν επί σχεδόν 15 χρόνια «αποθηκευμένοι» στην Κρήτη. Για πρώτη φορά οι πύραυλοι ενεργοποιήθηκαν και εκτέλεσαν δοκιμαστική βολή στο πεδίο βολής Κρήτης τον Δεκέμβριο του 2013, στο πλαίσιο της άσκησης «Λευκός Αετός 2013». Το ενδιαφέρον είναι ότι σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες έγιναν πριν από λίγο καιρό (σε όχι ανύποπτο πάντως χρόνο) και κατά τρόπο αθόρυβο οι απαραίτητες ενέργειες και βελτιώσεις με πρωτοβουλία της στρατιωτικής ηγεσίας, για να μπορεί να τεθεί σε πλήρη και κανονική λειτουργία το οπλικό σύστημα. Αυτό θεωρείται ακόμη μια ένδειξη του κρίσιμου χαρακτήρα που έχουν προσλάβει οι εξελίξεις όσον αφορά τις σχέσεις με την Τουρκία.
Ηδη η Αγκυρα κλιμακώνει τη στρατηγική της έντασης. Η τελευταία συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας διήρκεσε 10 ώρες και 20 λεπτά καταγράφοντας ιστορικό ρεκόρ. Οι Ερντογάν και Νταβούτογλου εμφανίζονται έτοιμοι να «αντιγράψουν» το μοντέλο της Κριμαίας και να επιχειρήσουν να επιβάλουν νέα τετελεσμένα και να εκβιάσουν καταστάσεις με ένα δημοψήφισμα-αστραπή στην κατεχόμενη Κύπρο.
Συνομοσπονδία
Θέμα του δημοψηφίσματος θα είναι η δημιουργία συνομοσπονδίας με την Τουρκία, κατά τρόπο ανάλογο με τον οποίον ο Πούτιν ένωσε τη ρωσόφιλη χερσόνησο της Ουκρανίας με τη Ρωσία!
Ολες οι αναλύσεις οδηγούν στην εκτίμηση ότι η Τουρκία θα προχωρήσει σε επιθετική «κίνηση», ειδάλλως το δόγμα της ηγεσίας της για ανάδειξη σε περιφερειακή δύναμη στις περιοχές που ανήκαν κάποτε στην Οθωμανική Αυτοκρατορία κινδυνεύει με κατάρρευση.



ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
Pentapostagma.gr

Ετικέτες ,