Η σούπα των Χριστουγέννων
Είναι η «τρισυπόστατη» !!
Η συνταγή που σας προτείνουμε σήμερα, είναι όχι μόνο παραδοσιακή , αλλά έχει και μεγάλη ιστορία.
Μαζί πάνω στο τραπέζι ήταν απλωμένα τηγανίτες, χριστόψωμα και λαλαγγίδες , κάτι με ζυμάρι, που ήταν τόσο νόστιμο!
Υλικά
Κρέατα : τα άκρα της γαλοπούλας, πόδια , φτερούγες και λαιμός , αρνί (300γραμ.), λίγα παιδάκια, και δυο κομμάτια κρέας, χοιρινό (250γραμ) και μοσχάρι (200γραμ.).
3 φλιτζάνια του καφέ ρύζι
Παρασκευή
Βράζουμε τα κρέατα μόνο με νερό αλλά χωρίς λάδι. Αφαιρούμε τον αφρό. Στραγγίζουμε το υγρό και το βράζουμε με ρύζι. Αυγοκόβουμε τη σούπα...
Σερβίρουμε χωριστά τα κρέατα , που τα έχουμε τοποθετήσει σε πιατέλα.
Όταν τη δοκιμάσετε θα νιώσετε περίεργα πως μια σούπα τόσο απλή στην
παρασκευή της είναι τόσο νόστιμη. Εμείς , πάντως αν δεν τη απολαύσουμε,
δε νιώθουμε ότι περάσαμε Χριστούγεννα!
Η συνταγή που σας προτείνουμε σήμερα, είναι όχι μόνο παραδοσιακή , αλλά έχει και μεγάλη ιστορία.
Την παραλάβαμε από τον παππού μας. Την ονομάζουν σούπα τρισυπόστατη και , όταν διαβάσετε τη συνταγή θα καταλάβετε γιατί.
Όσοι την έχουμε δοκιμάσει, το κάναμε όταν είμαστε πολύ μικροί και τη
θυμόμαστε να αχνίζει πάνω στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι τα ξημερώματα
των Χριστουγέννων. Ήταν τότε, που η γιαγιά μας, μας περίμενε για να
φάμε τη σούπα μετά την εκκλησία τα ξημερώματα για «να φτιάξει το στομάχι
μας», όπως έλεγε χαρακτηριστικά...Μαζί πάνω στο τραπέζι ήταν απλωμένα τηγανίτες, χριστόψωμα και λαλαγγίδες , κάτι με ζυμάρι, που ήταν τόσο νόστιμο!
Υλικά
Κρέατα : τα άκρα της γαλοπούλας, πόδια , φτερούγες και λαιμός , αρνί (300γραμ.), λίγα παιδάκια, και δυο κομμάτια κρέας, χοιρινό (250γραμ) και μοσχάρι (200γραμ.).
3 φλιτζάνια του καφέ ρύζι
Παρασκευή
Βράζουμε τα κρέατα μόνο με νερό αλλά χωρίς λάδι. Αφαιρούμε τον αφρό. Στραγγίζουμε το υγρό και το βράζουμε με ρύζι. Αυγοκόβουμε τη σούπα...
Σερβίρουμε χωριστά τα κρέατα , που τα έχουμε τοποθετήσει σε πιατέλα.
<< Αρχική σελίδα