Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Τα 7 λάθη μιας μπουγάδας

Διαβάστε παρακάτω, τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνετε, και από μάστορας, στεφθείτε βασιλιάς της μπουγάδας.

Ακόμα και αν θεωρείστε ο μάστορας της μπουγάδας είναι πολύ πιθανό να κάνετε βασικά λάθη και να «τραυματίζετε» εν αγνοία σας τα υφάσματα και να αλλοιώνετε την εφαρμογή των ρούχων σας.
Διαβάστε παρακάτω, λοιπόν, τι μας μαθαίνει το Reader’s Digest.com για τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνετε, και από μάστορας, στεφθείτε βασιλιάς της μπουγάδας.
Διαχωρίζετε, τουλάχιστον, τα λευκά από τα σκούρα
Όσο περισσότερο χωρίζετε τα ρούχα σας πριν μπουν στο πλυντήριο τόσο το καλύτερο. Διαχωρίζετε, όχι μόνο τα σκούρα από τα ανοιχτόχρωμα, αλλά και τα πολύ βρώμικα, από εκείνα που τα έχετε φορέσει απλά 2 φορές, τα βαριά υφάσματα από τα πιο ελαφριά και να θυμάστε να γυρίζετε πάντα τα τζιν από την ανάποδη, πριν τα βάλετε στον κάδο του πλυντηρίου.
Για να αποφύγετε δε, το στρίψιμο των σεντονιών, βάζετέ τα ανά ζευγάρια και όχι όλη την προίκα σας μαζί και μαζί με αυτά και μερικά εσώρουχα, τα οποία θα αποτρέψουν το στρίψιμο των μεγάλων υφασμάτων.
Μη βάζετε το απορρυπαντικό κατευθείαν στα ρούχα
Ανάλογα με τον τύπο του πλυντηρίου που χρησιμοποιείτε υπάρχει σωστός και λάθος τρόπος να το ετοιμάσετε για μπουγάδα. Να θυμάστε, αν ο στόχος μας είναι πάντα τα καθαρότερα ρούχα, να βάζετε πρώτα τα άπλυτα μέσα στον κάδο, μετά το νερό και στο τέλος το απορρυπαντικό.
Μη βάζετε τις κάλτσες μαζί με τα ρούχα
Αν δε θέλετε να καταλήγετε με μονές κάλτσες, να θυμάστε να βάζετε στον κάδο, πρώτα όλες τις κάλτσες και μετά να προσθέτετε και τα υπόλοιπα ρούχα. Με αυτό τον τρόπο, περιορίζετε το φαινόμενο να κολλήσουν σε άλλα ρούχα και να τις ψάχνετε μετά μια-μια στη μπουγάδα. Κλείνετε τα φερμουάρ και ξεκουμπώνετε τα κουμπιά
Τα ανοιχτά φερμουάρ είναι επικίνδυνα για τα πιο ευαίσθητα ρούχα, αλλά και για το τζάμι της πόρτας του πλυντηρίου, που μπορούν να το χαράξουν. Με την ίδια λογική, το ίδιο «επικίνδυνα» είναι τα κουμπώματα των σουτιέν, γι’ αυτό καλό είναι να επενδύσετε σε ένα δίχτυ για να βάζετε τα ευαίσθητα, όταν στο πλυντήριο, ή έστω σε μια παλιά μαξιλαροθήκη.
Αντιθέτως, μην πλένετε τα πουκάμισα κουμπωμένα, γιατί οι πιέσεις του πλυντηρίου είναι ικανές να ξεχειλώσουν τις κουμπότρυπες και να επιφέρουν ταχύτερα τη φθορά.
Προλάβετε το ξεβάψιμο των ρούχων
Αν ανησυχείτε για την κατάληξη και το χρώμα της μπουγάδας σας, αν έχετε ένα καινούριο κόκκινο ρούχο να πλύνετε, κάντε πρώτα το ακόλουθο τεστ και στη συνέχεια λάβετε τα απαραίτητα μέτρα. Βρέξτε με λίγο νερό ένα σημείο στην άκρη του ρούχου και ακουμπήστε σε εκείνο το σημείο ένα λευκό κομμάτι ύφασμα. Αν το ύφασμα κοκκινίσει, καλό θα ήταν να κάνετε μερικές πλύσεις μόνο του το νέο ρούχο, μέχρι να φύγει η πολλή βαφή. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι συσσωρευτές χρωμάτων είναι πάντα μια καλή επιλογή για τη λιγότερη δυνατή ζημιά.
Μην ξεχνάτε να καθαρίζετε το φίλτρο
Όπως καθαρίζετε τα ρούχα σας με τη βοήθεια του πλυντηρίου, είναι καλό να καθαρίζετε και το ίδιο το πλυντήριο. Το φίλτρο, ο σωλήνας και τα υπόλοιπα σημεία του πλυντηρίου που συσσωρεύουν βρωμιά καλό είναι να καθαρίζονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ενώ αν το αμελήσετε, θα σας το θυμίσει το ίδιο το πλυντήριο, καθώς τα αποτελέσματα φαίνονται συχνά στην απόδοση του πλυντηρίου, που ενώ καταλήγουμε στο service, αυτό που απλά ήθελε ήταν ένα καλό καθάρισμα. Μη χρησιμοποιείτε πολύ απορρυπαντικό
Το πολύ απορρυπαντικό, δεν καθαρίζει περισσότερο, αλλά έχει μάλλον αντίθετα αποτελέσματα. Οι πολλές σαπουνάδες εμποδίζουν τη βρωμιά να φύγει από δύσκολα σημεία, όπως είναι κάτω από το γιακά του πουκαμίσου, με αποτέλεσμα να ενισχύεται η συσσώρευση βακτηρίων στην περιοχή.
Αν θέλετε να πετύχετε καλό καθάρισμα, δοκιμάστε τη μισή ποσότητα απορρυπαντικού από αυτή που χρησιμοποιείτε τώρα και αυξάνετε σταδιακά τη δόση, αν δεν είστε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα στα ρούχα σας.


Clickatlife.gr

Ετικέτες ,