Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Sekerpare σοκολάτας

Υλικά

Για το σιροπι
  • Ζάχαρη 850 γρ
  • Νερό 1 λίτρο
  • Λεμόνι 2 κουταλιές σούπας από τον χυμό του
Για τα sekerpare
  • Σιμιγδάλι ψιλό 4 κουταλιές σούπας
  • Ινδική καρύδα 2 κουταλιές σούπας
  • Βούτυρο 250 γρ σε θερμοκρασλια δωματίου
  • Άχνη ζάχαρη 180 γρ
  • Αυγά 3 τεμ
  • Μπέικιν πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ 1 κουταλάκι γλυκού
  • Βανίλια 1 τεμ
  • Κακάο 4 κουταλιές σούπας
  • Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ 500-600 γρ
  • Φουντούκια κομμένα στη μέση για στόλισμα

Οδηγίες

Για το σιρόπι : Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό και την ζάχαρη , τα βράζουμε  για 15 λεπτά σε δυνατή φωτιά και στα τελευταία 4 λεπτά προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού κι αφήνουμε να γίνει χλιαρό.
Για τα sekerpare : Σε  ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο ,την άχνη ζάχαρη και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα φουντούκια , έναν κρόκο αυγού και το αλεύρι που το προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα μας (περίπου 500 γρ αλλά στην πράξη βλέπουμε μήπως χρειαστεί παραπάνω).Τα ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη αφράτη και μαλακή που να μην κολλάει στα χέρια μας.Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια την ζύμη και τα στρώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα, σε απόσταση το ένα από το άλλο για να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Τοποθετούμε στο κέντρο τους από ένα μισό φουντούκι. Τέλος τα αλείφουμε με τον κρόκο αυγού που κρατήσαμε, χτυπημένο κι αραιωμένο ελαφρώς με λίγο λαδάκι και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15- 20 λεπτά όχι περισσότερο για να μην μας ξεραθούν. Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο  όπως είναι ζεστά τα σιροπιάζουμε με το σιρόπι χλιαρό. Τα αφήνουμε μέσα στο ταψί για λίγη ώρα μέχρι να απορροφήσουν καλά το σιρόπι τους κι είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.


Chefoulis


Ετικέτες ,