5 διαφορετικά ροφήματα όλο… γεύση και πώς να τα φτιάξετε
Μπορεί η άνοιξη να έχει μπει επίσημα,
αλλά ακόμη δεν μπορούμε να αποχωριστούμε το ζεστό ρόφημα. Κι αν
βαρεθήκατε τα κλασικά, σας δίνουμε 5 γευστικές ιδέες, έτοιμες για
εφαρμογή!
εποχές μπορεί να καταναλώνουμε και τα δύο, ανάλογα με τον καιρό. Κι επειδή ο Μάρτης πάντα κρύβει «ύπουλο» κρύο, οι περισσότεροι δεν είναι έτοιμοι να προχωρήσουν στις δροσερές εκδοχές ποτών και ροφημάτων. Αν θέλετε να κάνετε μια αλλαγή από τους καφέδες, το συνηθισμένο τσάι και τη ζεστή σοκολάτα, «κλέψτε» τις παρακάτω ιδέες… ελεύθερα.
Ζεστός χυμός από μήλα
Όσοι γενικά δεν είναι πολύ του καφέ και του τσαγιού και ψάχνουν εναλλακτικές, ο ζεστός χυμός από μήλα σίγουρα θα τους ικανοποιήσει. Για να τον φτιάξετε σε κανάτα, θα χρειαστείτε 3,5 λίτρα χυμό μήλου, 3 κουταλιές της σούπας τριμμένο γαρίφαλο, 25 σπόρους κάρδαμου, 8 στικ κανέλας, 1 κουταλιάς της σούπας μοσχοκάρυδο. Βάλτε τα μπαχαρικά και το χυμό σε μια κατσαρόλα και αφήστε τα για 20 λεπτά να αναμειχθούν. Ζεστάνετέ τα σε μέτρια φωτιά, χωρίς να τη μειώσετε, αλλιώς το υγρό θα πήξει. Στραγγίξτε το για να ξεχωρίσετε τα μπαχαρικά από το υγρό και μοιράστε το σε φλιτζάνια.
California Sweet Potato Latte
Μπορεί να σας φαίνεται ασυνήθιστο, αλλά στην πραγματικότητα είναι καλή ιδέα το να μετατρέψετε τις γλυκοπατάτες σε ρόφημα. Για να το φτιάξετε, θα χρειαστείτε 1 φλιτζάνι γάλα, 3 κουταλιές της σούπας μαγειρεμένη γλυκοπατάτα, 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη, λίγο εκχύλισμα βανίλιας. Ζεστάνετε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφού τα ζεστάνετε, βάλτε τα στο μπλέντερ και χτυπήστε τα μέχρι να κάνουν αφρό.
Τα βότανα στα ροφήματα σίγουρα δεν είναι τίποτα καινούργιο, αλλά ο συνδυασμός τους με άλλα υλικά μπορεί να φέρει αρωματικά και γευστικά αποτελέσματα. Για να φτιάξετε τον Latte Λεβάντα, θα χρειαστείτε 1 φλιτζάνι νερό, 1 φλιτζάνι μέλι, 2 κουταλιές της σούπας φρέσκια λεβάντα, 1 φλιτζάνι ζεστό μαύρο τσάι, μισό φλιτζάνι κρέμα. Αναμείξτε το νερό, το μέλι και τη λεβάντα σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και βράστε για 2 λεπτά. Χαμηλώστε τη φωτιά και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί το μέλι. Στραγγίξτε τη λεβάντα, αφήστε το υγρό να κρυώσει και μεταφέρετέ το σε μια κανάτα. Βάλτε το τσάι σε ένα φλιτζάνι και προσθέστε και 2-3 κουταλιές του σιροπιού λεβάντας που μόλις φτιάξατε. Χτυπήστε την κρέμα σας στο μπλέντερ για 10-15 δευτερόλεπτα και τέλος, προσθέστε την στον καφέ.
Για τους λάτρεις του πικάντικου, αλλά και της κολοκύθας, ο παρακάτω Latte είναι ό,τι πρέπει. Για να τον φτιάξετε, θα χρειαστείτε 2 φλιτζάνια πλήρες γάλα, 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, 2 κουταλιές της σούπας πουρέ κολοκύθας, ½ φλιτζάνι δυνατού, ζεστού καφέ εσπρέσο, 2 κουταλιές της σούπας εκχύλισμα βανίλιας, ½ κουταλιά του γλυκού μπαχαρικό κολοκύθας (το οποίο μπορείτε να φτιάξετε αναμειγνύοντας λίγη σκόνη κανέλας, τριμμένο τζίντζερ, μοσχοκάρυδο και γαρίφαλο σκόνη, όλα από 1 κουταλιά της σούπας). Σιγοβράστε τον πουρέ κολοκύθας, το γάλα και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο τηγάνι, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Στη συνέχεια βάλτε το μείγμα στο μπλέντερ, προσθέστε τον καφέ, τη βανίλια και το μείγμα μπαχαρικών κολοκύθας και αφαιρώντας το μεσαίο τμήμα του μπλέντερ προκειμένου να απελευθερωθεί ο ατμός, χτυπήστε σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι το μείγμα να γίνει απαλό και ομοιόμορφο. Βάλτε το σε κούπες και συμπληρώστε με κρέμα και μείγμα μπαχαρικών, αν θέλετε. Τσάι με δενδρολίβανο
Δώστε στο τσάι σας άρωμα και γεύση, με λίγο ευεργετικό για την υγεία δενδρολίβανο, φτιάχνοντας ένα ρόφημα στο λεπτό, με μόλις 7 θερμίδες ανά μερίδα. Θα χρειαστείτε 1 κουταλάκι του γλυκού τσάι, 1 κλωναράκι δενδρολίβανου, 1¼ της κούπας βραστό νερό και μέλι. Βάλτε το τσάι και το δενδρολίβανο σε μια πυρίμαχη κανάτα και προσθέστε το βραστό νερό. Αφήστε το μείγμα για 5 λεπτά κι έπειτα στραγγίξτε το σε μια κούπα. Προσθέστε μέλι και είστε έτοιμοι!
<< Αρχική σελίδα