Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Δεύτερη δοκιμαστική εκτόξευση αμερικανικού διηπειρωτικού πυραύλου στην Καλιφόρνια

Η αμερικανική πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησε δοκιμαστική εκτόξευση διηπειρωτικού πυραύλου Minuteman 3 από την Αεροπορική βάση Vandenberg  στην Μοντάνα, αναφέρει σήμερα η αμερικανική εφημερίδα washingtontimes.com.

Ο πύραυλος εκτοξεύθηκε στις 03:53 π.μ. την Παρασκευή, από την αεροπορική βάση Vandenberg στην βορειοδυτική ακτή  του Λος Άντζελες, αναφέρει η ανακοίνωση .
Η αμερικανική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε ότι ο πύραυλος μετέφερε ένα όχημα επανεισόδου που έπληξε μια συγκεκριμένη περιοχή-στόχο στον Ειρηνικό Ωκεανό κοντά στο Γκουάμ 40 λεπτά μετά την απογείωσή του.
Στην δοκιμαστική εκτόξευση συμμετείχε το  προσωπικό από την 576η Μοίρα  της αεροπορικής βάσης Vandenberg και η 341η Πτέρυγα πυραύλων στο Malmstrom Air Force Base, στην Μοντάνα.
Ήταν η δεύτερη δοκιμή εκτόξευσης πυραύλων αυτή την εβδομάδα. Ένας παρόμοιος πύραυλος εκτοξεύτηκε από το Ουαϊόμινγκ την προηγούμενη  Δευτέρα.
Ο Αμερικανός συνταγματάρχης Shane Clark, διοικητής τη 30ης πτέρυγας  , είπε σε μια δήλωση  του ότι η διεξαγωγή  δύο δοκιμαστικών  εκτοξεύσεων  σε λιγότερο από μια εβδομάδα, καταδεικνύουν  τις δυνατότητες των αμερικανικών διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων.
Την Δευτέρα υπενθυμίζουμε  ότι οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν δοκιμαστική εκτόξευση διηπειρωτικού πυραύλου Minuteman III, στην Καλιφόρνια σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press.
Πρόκειται για αρνητική εξέλιξη διότι, καθώς διαφαίνεται μία  αύξηση των μέτρων  επιχειρησιακού ελέγχου από τις ΗΠΑ σε σχέση με την Ρωσία. Οι  ασκήσεις στην Ευρώπη, η μεταφορά πυραύλων στην Νότιο Κορέα, και οι  «περίεργες» ασκήσεις στις ίδιες τις ΗΠΑ, « τοποθετούν» πολεμικά σενάρια στο «τραπέζι» των διαπραγματεύσεων για την Ουκρανία. Η δοκιμαστική εκτόξευση διηπειρωτικών πυραύλων αποτελεί  σαφή ένδειξη πολεμικών προετοιμασιών των ΗΠΑ σε σχέση με τα τεκταινόμενα  στην Ευρώπη.
Πολλοί ερευνητές, ειδικοί αναλυτές και εμπειρογνώμονες εμφανίζουν ένα σενάριο ενός ολοκληρωτικού πολέμου ανάμεσα σε Ρωσία και ΗΠΑ, σαν να πρόκειται για ταινία του Χόλλυγουντ. Σε μια τέτοια απευκταία περίπτωση μιλάμε για την καταστροφή του πλανήτη, και δεν νομίζουμε ότι τα σενάρια αυτά ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

 
 
 

Ετικέτες ,