Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Ρολό φράουλας

Ρολό φράουλας

Υλικά

Για το παντεσπάνι
  • Αυγά 5 τεμ σε θερμοκρασία δωματίου
  • Άχνη ζάχαρη 160 γρ κοσκινισμένη
  • Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ 150 γρ κοσκινισμένη
  • Νερό 2 - 3 κουταλιές σούπας προαιρετικά
Για την κρέμα
  • Κρέμα γάλακτος 250 ml
  • Άχνη ζάχαρη 2 κουταλιές σούπας
  • Βανίλια 1 τεμ σε σκόνη
Για την γέμιση
  • Μαρμελάδα φράουλα 300 γρ
  • Φράουλες για διακόσμηση

Οδηγίες

Για το παντεσπάνι : Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους , χτυπάμε με το μίξερ τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη.Συνεχίζουμε να χτυπάμε και προσθέτουμε έναν – έναν τους κρόκους. Συνεχίζουμε το χτύπημα και προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε με μια σπάτουλα κυκλικά μέχρι να ομογενοποιηθεί  όλο το αλεύρι μας με το μείγμα . Σε ένα ταψί τοποθετούμε λαδόκολλα, την βουτυρώνουμε λίγο και αδειάζουμε το μείγμα μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 10 – 15 λεπτά μέχρι που δοκιμάζοντας με μια οδοντογλυφίδα να μην κολλάει το παντεσπάνι.Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε 2 – 3 λεπτά να κρυώσει, το τυλίγουμε σε ρολό με την λαδόκολλα και το αφήνουμε να κρυώσει.
Για την κρέμα : Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ , προσθέτοντας σταδιακά την άχνη ζάχαρη μαζί με την βανίλια, μέχρι να έχουμε μια ωραία , σφιχτή σαντιγί.
Ξετυλίγουμε το ρολό μας προσεκτικά, αλείφουμε με την μαρμελάδα φράουλας όλη την εσωτερική επιφάνεια κι από πάνω βάζουμε την σαντιγί μας. Τυλίγουμε πάλι το ρολό , το τοποθετούμε σε δίσκο με το σημείο που ενώνεται μεταξύ του το παντεσπάνι προς τα κάτω και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2 – 3 ώρες. Σερβίρουμε με κοσκινισμένη άχνη ζάχαρη, διακοσμούμε και με φρέσκες φράουλες και το απολαμβάνουμε.


Chefoulis


Ετικέτες ,