Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Σπιτικό γεμιστό ψωμί

Σπιτικό γεμιστό ψωμί
Είναι μια συνταγή εύκολη και οικονομική. Φτιάξτε το ψωμί με τα χεράκια σας δώστε μυρωδιά  στο σπιτικό σας και στην οικογένεια και σίγουρα θα τους ενθουσιάσετε


Υλικά Για ένα καρβέλι
1/2 κιλό αλεύρι (για πίτες ή για ψωμί)
1 φακελάκι ξηρή μαγιά ή μπορείτε να βάλετε και φρέσκια που θα βρείτε στο φούρνο της γειτονιάς
2 κουταλιές λάδι
μια πρέζα ζάχαρι
μια πρέζα  αλάτι
Χλιαρό νερό (όσο πάρει)

Για τη γέμιση
Μία ντομάτα, ξεσποριασμένη και κομμένη σε κυβάκια
ελιές Καλαμών, κομμένες σε ροδέλες, χωρίς το κουκούτσι
300γρ. φέτα τριμμένη
λίγο φρέσκο βασιλικό ή λίγη ρίγανη

Εκτέλεση
Σε μία λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι, τη μαγιά, το μέλι και το λάδι.
Διαλύουμε το αλάτι σε χλιαρό νερό και το βάζουμε στην λεκάνι με τα παραπάνω υλικά
Ρίχνουμε στο μίγμα αλευριού νερό, τόσο ώστε να γίνει μια ομοιογενής ζύμη, που να μην κολλάει στα χέρια.
Ζυμώνουμε και έπειτα αφήνουμε το ζυμάρι να "ξεκουραστεί", σκεπασμένο με πετσέτα, σε ζεστό μέρος,( ας πούμε μέσα στο φούρνο όχι αναμένο) για δύο ώρες.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα υλικά για την γέμιση .
Ανοίγουμε το ζυμάρι  με τα χέρια ή με  πλάστη, ρίχνουμε τη γέμιση.
Τυλίγουμε σε ρολό το γεμιστό ζυμάρι,ή σε ότι σχήμα επιλέξετε εσείς  το ραντίσουμε ελαφρώς με λίγο νεράκι, το πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Βάζουμε το ψωμί μας σε λαδώνουμε  ταψί.
Προθερμαίνουμε για πέντε λεπτά το φούρνο στους 200οC και ψήνουμε για περίπου 50'.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ



Fytokomia.gr


Ετικέτες ,