Μακαρονάδα με κολοκυθάκια, για γερό ανοσοποιητικό
Ένα ελαφρύ, εύκολο και δροσερό πιάτο που χρειάζεται μόλις λίγα λεπτά προετοιμασίας, αλλά είναι πλούσιο σε γεύση και οφέλη.
Θα χρειαστείτε (για 4-6 μερίδες):
4 μέτρια κολοκυθάκια
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδου καθαρισμένη και ψιλοκομμένη
1 κουταλάκι του γλυκού σπόρους κόλιανδρου
4 κουταλιές της σούπας αμύγδαλα (ή κάσιους ή ηλιόσπορους)
1 κουταλιά της σούπας φρεσκοκομμένο θυμάρι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τυρί παρμεζάνα (προαιρετικό)
Φέτες λεμονιού για γαρνιτούρα
- Τονώνει το ανοσοποιητικό χάρη στη βιταμίνη C που βρίσκουμε στο κολοκύθι και τα λεμόνια
- Κάνει καλό στην όραση, χάρη στη βιταμίνη Α του κολοκυθιού και του θυμαριού
- Σας παρέχει πρωτεΐνη λόγω της παρμεζάνας
- Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες κάνοντας καλό στο έντερο και βοηθώντας σας να νιώθετε χορτάτοι για περισσότερη ώρα
- Έχει αντιμικροβιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες λόγω του σκόρδου και του θυμαριού
- Παρέχει κάλιο, ασβέστιο και φυλλικό οξύ στον οργανισμό, κάνοντας καλό στην καρδιά και στα οστά
- Έχει αντιοξειδωτική δράση χάρη στη βιταμίνη Ε από τα αμύγδαλα, αλλά και λόγω των λεμονιών
- Είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα από το ελαιόλαδο, τα οποία ρίχνουν τη χοληστερίνη και ευεργετούν την καρδιά
<< Αρχική σελίδα