Σολομός με βραστές πατάτες
Νόστιμο πιάτο ο Σολομός με βραστές πατάτες και σως γιαουρτιού
Υλικά συνταγής.
2 φιλέτα σολομού (250γρ. το καθένα)
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1½ κιλό πατάτες baby
1 λεμόνι σε φέτες
1 λεμόνι (το ξύσμα και ο χυμός του)
150γρ. γιαούρτι παραδοσιακό
½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
½ ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
2 κ.σ. μουστάρδα
½ κ.γ. μέλι
2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένο
2-3 ραπανάκια κομμένα στα τέσσερα
αλάτι
πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
Bράζουμε τις πατάτες baby, τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC. Κόβουμε το ένα λεμόνι σε φέτες. Βάζουμε τα φιλέτα σολομού σε ταψάκι, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε από πάνω τις φέτες λεμονιού. Προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ψήνουμε το σολομό για περίπου 10 λεπτά.
Ετοιμάζουμε τη σως. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με τον μαϊντανό, τον άνηθο, την μουστάρδα, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και το μέλι. Βάζουμε σε σαλατιέρα τις πατάτες και προσθέτουμε τα ραπανάκια, το φρέσκο κρεμμύδι, τη σως γιαουρτιού, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε μαζί με το σολομό.
Bράζουμε τις πατάτες baby, τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC. Κόβουμε το ένα λεμόνι σε φέτες. Βάζουμε τα φιλέτα σολομού σε ταψάκι, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε από πάνω τις φέτες λεμονιού. Προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ψήνουμε το σολομό για περίπου 10 λεπτά.
Ετοιμάζουμε τη σως. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με τον μαϊντανό, τον άνηθο, την μουστάρδα, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και το μέλι. Βάζουμε σε σαλατιέρα τις πατάτες και προσθέτουμε τα ραπανάκια, το φρέσκο κρεμμύδι, τη σως γιαουρτιού, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε μαζί με το σολομό.
tro-ma-ktiko.gr/Fytokomia.gr
<< Αρχική σελίδα