Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Πλάνα από τις πορείες στο Σύνταγμα προβάλλονται σε συναυλίες των U2 – «Unfuck Greece» το σύνθημα στη γιγαντοοθόνη τους (ΒΙΝΤΕΟ)


unfuck
Στη γιγαντοοθόνη των U2 φιγουράρει η Ελλάδα κατά την περιοδεία τους Innocence + Experience που ξεκίνησε πριν από δύο εβδομάδες στις ΗΠΑ και τον Καναδά.
Η γιγαντοοθόνη των U2 προβάλλει αρχικά εικόνες από τα καζίνο του Λας Βέγκας, ενώ συνεχίζει
με στιγμιότυπα από χρηματιστήρια. Στην συνέχεια εναλλάσσονται εικόνες με πρόσωπα γεμάτα ένταση, αριθμούς που αναβοσβήνουν και, μετά το σόλο του Edge, βλέπουμε κινητοποιήσεις κατά της κρίσης και της λιτότητας.
Στο βίντεο από την συναυλία των U2 φαίνονται ταμπέλες με το σύνθημα «Unfuck Greece», που εμφανίστηκαν τον περασμένο Φεβρουάριο στις συγκεντρώσεις συμπαράστασης στη νεοεκλεγείσα ελληνική κυβέρνηση.
Οι U2 έχουν αποδείξει πολλές φορές πως τα πολιτικά τεκταινόμενα δεν τους αφήνουν αδιάφορους, ενώ δεν είναι λίγα και τα τραγούδια τους με πολιτικό στίχο. Αυτή τη φορά τραγούδησαν για τη φτώχεια, το “Bullet the Blue Sky”.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην αθηναϊκή συναυλία των U2 τον Σεπτέμβριο του 2010 o Μπόνο είχε αναφερθεί στις δύσκολες εποχές που περνούν Έλληνες και Ιρλανδοί.



Ετικέτες ,