Ντοματοκεφτέδες από την Σαντορίνη
Αγαπημένο ορεκτικό από την πανέμορφη Σαντορίνη, αποκτά ιδιαίτερη νοστιμιά αν προσθέσετε και λίγη φέτα.
Υλικά:
* 3 μεγάλες ντομάτες
* 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
* 150 γραμμάρια φέτα
* 1 κουταλιά ρίγανη
* 2 κουταλιές δυόσμο
* Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
* Αραβοσιτέλαιο
Ετοιμασία:
Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες και τις χαράσσετε στα πλάγια για να βγάλετε τα σπόρια.
Τις κόβετε σε χοντρά κυβάκια μέσα σε ένα σουρωτήρι και τις αφήνετε για τριάντα με εξήντα λεπτά ώστε να φύγουν τα υγρά τους.
Τις ρίχνετε σε ένα μπολ και προσθέτετε όλα τα υλικά μαζί με το αλεύρι ώστε να γίνει χυλός, όχι πολύ σφιχτός.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζετε αρκετό αραβοσιτέλαιο να κάψει σε δυνατή φωτιά και με ένα κουτάλι της σούπας παίρνετε κομμάτια από τον χυλό και τα βάζετε μέσα.
Φροντίστε να μην βάλετε πολύ κοντά τις κουταλιές τη μία με την άλλη γιατί θα φουσκώσει ο χυλός. Τηγανίζετε για δύο περίπου λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και τις γυρνάτε πλευρά.
Όταν είναι έτοιμοι τους βγάζετε και τους βάζετε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το περιττό λάδι.
Υλικά:
* 3 μεγάλες ντομάτες
* 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
* 150 γραμμάρια φέτα
* 1 κουταλιά ρίγανη
* 2 κουταλιές δυόσμο
* Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
* Αραβοσιτέλαιο
Ετοιμασία:
Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες και τις χαράσσετε στα πλάγια για να βγάλετε τα σπόρια.
Τις κόβετε σε χοντρά κυβάκια μέσα σε ένα σουρωτήρι και τις αφήνετε για τριάντα με εξήντα λεπτά ώστε να φύγουν τα υγρά τους.
Τις ρίχνετε σε ένα μπολ και προσθέτετε όλα τα υλικά μαζί με το αλεύρι ώστε να γίνει χυλός, όχι πολύ σφιχτός.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζετε αρκετό αραβοσιτέλαιο να κάψει σε δυνατή φωτιά και με ένα κουτάλι της σούπας παίρνετε κομμάτια από τον χυλό και τα βάζετε μέσα.
Φροντίστε να μην βάλετε πολύ κοντά τις κουταλιές τη μία με την άλλη γιατί θα φουσκώσει ο χυλός. Τηγανίζετε για δύο περίπου λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και τις γυρνάτε πλευρά.
Όταν είναι έτοιμοι τους βγάζετε και τους βάζετε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το περιττό λάδι.
<< Αρχική σελίδα