Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Κοτόπουλο γιουβέτσι

Νόστιμο πιάτο με αρώματα ελληνικά


Υλικά
1 ολόκληρο κοτόπουλο
1 πακέτο κριθαράκι
1 ξερό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
2 ώριμες ντομάτες
2 κουτ. της σούπας ντοματοπελτές
2 κουτ. της σούπας κάπαρη
10 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι τριμμένη κεφαλογραβιέρα
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, ψιλοκόβετε τις λιαστές ντομάτες και τρίβετε τις ντομάτες στον τρίφτη. Κόβετε το κοτόπουλο σε μερίδες.
Ζεσταίνετε 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το κοτόπουλο για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά. Ρίχνετε στην κατσαρόλα τις ντομάτες, τις λιαστές ντομάτες, την κάπαρη, τον ντοματοπελτέ και 2 φλιτζάνια νερό. Αλατοπιπερώνετε και βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα περίπου.
Βράζετε το κριθαράκι σε αρκετό νερό, αλατισμένο, για 5 λεπτά. Το στραγγίζετε και το αδειάζετε σε ένα ταψί, ρίχνετε και το κοτόπουλο με την σάλτσα, ανακατεύετε και σκεπάζετε με ένα φύλλο αλουμινόχαρτου. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200º C για 15 λεπτά. Πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί και σερβίρετε.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!



mimikos.gr/Fytokomia.gr

Ετικέτες ,