ΣΕΛΙΔΕΣ

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Μακροβούτι στις πιο όμορφες παραλίες του κόσμου

Οι διακοπές μπορεί να αργούν ακόμη για τους περισσότερους, αυτό όμως δε σημαίνει ότι μέχρι τότε δεν μπορούμε να κάνουμε…νοερές βουτιές στις ομορφότερες παραλίες του κόσμου, όταν το αφεντικό κοιτά από την άλλη!

Μετά τις ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας, ήρθε η ώρα να κάνουμε βουτιές και σε διεθνή ύδατα -και μάλιστα στα καλύτερα. Φορέστε αντηλιακό, μαγιό, μάσκα και πάμε!
Anse Lazio, Σεϋχέλλες
Ανατολικά της Αφρικής, στον Ινδικό Ωκεανό, οι Σεϋχέλλες είναι νησιωτικό κράτος που αποτελείται από περίπου 115 νησιά. Όπως καταλαβαίνετε, δεν είναι και πολύ δύσκολο να βρούμε εκεί μια από τις ομορφότερες παραλίες του κόσμου, όπως την Anse Lazio. Φοίνικες, πράσινο, άσπρη άμμος και τιρκουάζ νερά συνθέτουν την εικόνα της παραλίας αυτής που βρίσκεται νοτιοδυτικά του νησιού Praslin, η οποία διαθέτει και πλούσιο πολύχρωμο βυθό, για όσους επιχειρήσουν να την εξερευνήσουν με τη μάσκα τους.
Παραλία Flamenco, Πουέρτο Ρίκο
Ένα από τα…hot spot της Καραϊβικής, η παραλία Flamenco είναι ένα παραθαλάσσιο resort στο νησί Culebra του Πουέρτο Ρίκο, διάσημο για τα όμορφα νερά για κολύμπι, για τα σημεία που προσφέρονται για καταδύσεις, αλλά και για ψάρεμα και για το πανέμορφο τοπίο. Από πολλούς θεωρείται η πιο όμορφη παραλία της χώρας και το περίεργο είναι πως, παρά τις εγκαταστάσεις της, δεν χάνει τη μοναδικότητα και τα χρώματά της.
WWW.WIKIPEDIA.COM
Παραλία των κουνελιών, Ιταλία
Η Λαμπεντούζα, το πιο νότιο νησί της Ιταλίας, μεταξύ της Σικελίας και των ακτών της Τυνησίας, είναι το μέρος στο οποίο συναντάμε μια από τις ωραιότερες παραλίες του κόσμου, σύμφωνα με το Tripadvisor. Η παραλία των κουνελιών, όπως ονομάζεται από τις αποικίες κουνελιών που είχε στο παρελθόν, βρίσκεται στα νότια του νησιού και είναι διάσημη για τα ρηχά μπλε νερά της, τη μαλακή άμμο και την πλούσια θαλάσσια ζωή.
WWW.WIKIPEDIA.COM
Λευκή παραλία, Φιλιππίνες
Στο μικρό νησάκι Boracay, στις Φιλιππίνες, η Λευκή παραλία είναι ο ιδανικός προορισμός για όσους επιδίδονται σε scuba diving, snorkeling, windsurfing και άλλες θαλάσσιες δραστηριότητες. Παρ’ όλο που ένα από τα αρνητικά της είναι και η πολυκοσμία τις περιόδους αιχμής, συνήθως είναι πολύ καθαρή και οργανωμένη, ενώ το Boracay έχει βραβευτεί ως το καλύτερο νησί του κόσμου από το ταξιδιωτικό περιοδικό Travel + Leisure.
Παραλία Nai Harn, Ταϊλάνδη
Όλο και περισσότεροι ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο επιλέγουν την Ταϊλάνδη τα τελευταία χρόνια ως προορισμό διακοπών, καθώς εκτός από οικονομική, διαθέτει και πανέμορφες τοποθεσίες. Μια εξ αυτών είναι και η παραλία Nai Harn στο νησί Phuket της νότιας Ταϊλάνδης, η οποία συνδυάζει πράσινο, κατάλευκη άμμο και ανοιχτόχρωμα γαλάζια νερά, που διατηρούν μόνιμη θερμοκρασία γύρω στους 29 βαθμούς Κελσίου. Ό,τι πρέπει, δηλαδή, για ατελείωτες βουτιές. 
WWW.WIKIPEDIA.COM
Cayo de Agua, Βενεζουέλα
Αποτελεί μέρος του Εθνικού Πάρκου, βρίσκεται στο αρχιπέλαγος Los Roques και διαθέτει κρυστάλλινα πράσινα νερά, τα οποία περιβάλλονται από φύση, αφήνοντας μια αίσθηση αγνότητας στους επισκέπτες. Κι αν η θαλάσσια ζωή σας εξιτάρει, οι κοραλλιογενείς ύφαλοι και τα ψάρια της περιοχής θα σας ενθουσιάσουν.
Παραλία Eagle, Αρούμπα
Στα 13 ναυτικά μίλια από τη βόρεια Βενεζουέλα, το νησιωτικό κράτος Αρούμπα της Καραϊβικής διαθέτει επίσης μια από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες του κόσμου. Η παραλία Eagle, αν και έχει μεγάλο ανταγωνισμό από τις υπόλοιπες παραλίες της Καραϊβικής, καταφέρνει και ξεχωρίζει, καθώς χαρακτηρίζεται από πολλά χιλιόμετρα καθαρής, άσπρης άμμου, εξαιρετικές συνθήκες για κολύμπι και snorkeling και απουσία πολυκοσμίας.
 
 

Clickatlife.gr