ΣΕΛΙΔΕΣ

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Διάβασμα κατά της κατάθλιψης και του άγχους

Δυο βιβλία από τις εκδόσεις Ψυχογιός με χρήσιμες πληροφορίες για το πώς να νικήσουμε την κατάθλιψη και να αντιμετωπίσουμε το άγχος. Διαβάστε τα αποσπάσματα που ακολουθούν και πάρτε μια ιδέα.

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ
ΣΟΥ ΑΤΚΙΝΣΟΝ "Μην είστε αυστηροί με τον εαυτό σας, θεωρώντας ότι δεν τα καταφέρνετε αρκετά καλά.
Το γέλιο είναι πιο εύκολο από την άσκηση, αλλά εξίσου αποτελεσματικό στο να κάνει τις "χαρούμενες ορμόνες" να κατακλύσουν το σώμα μας και να βοηθήσουν στη βελτίωση της διάθεσής μας.
Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, ακόμη και χαμογελώντας μπορούμε να περιορίσουμε τις ορμόνες του στρες. Κατά συνέπεια, χαμογελάστε σε αυτούς που θα συναντήσετε σήμερα".

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ ΤΟ ΑΓΧΟΣ
ΚΕΪΤ ΜΙΝΤΕΛΤΟΝ
Καταρρίπτοντας τον μύθο
Το άγχος είναι απλώς μια ένδειξη αδυναμίας. Θα έπρεπε απλώς να το αγνοήσετε και να το ξεπεράσετε.
Λάθος! Το άγχος υπάρχει για κάποιο λόγο. Αν το αγνοήσετε, δεν πρόκειται να εξαφανιστεί. Αν βιώνετε άγχος, πρέπει να εντοπίσετε την αιτία που το προκαλεί και τον λόγο που μετατράπηκε σε κυρίαρχο πρόβλημα.
Τι σας προκαλεί άγχος
Σκεφτείτε τα βασικά πράγματα που σας προκαλούν άγχος. Μπορεί να είναι κάποιες καταστάσεις στο σπίτι, στο σχολείο/πανεπιστήμιο ή στην εργασία, κάποια αντικείμενα, τοποθεσίες ή άτομα. Φτιάξτε έναν κατάλογο με αυτά. Μπορείτε να σκεφτείτε ένα πρόσφατο συγκεκριμένο παράδειγμα με καθένα από αυτά -κάποια στιγμή που βρεθήκατε αντιμέτωποι με εκείνο που σας προκαλεί άγχος; Γράψτε μια σύντομη περίληψη για το καθένα.
Σε κάθε περίτπωση, σκεφτείτε τι σας βοήθησε να αντιμετωπίσετε το άγχος σας. Κάντε κάτι σε μια προσπάθεια να αποφύγετε ό,τι σας προκαλεί άγχος.

 

Clickatlife.gr