Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Λύσσαξαν οι Αμερικανοί- Νέα παρέμβαση : Εδώ και τώρα πείτε ναι στη συμφωνία – Βρείτε τα αμέσως

tzos
Πληθαίνουν οι παρεμβάσεις των Αμερικανών που θέλω συμφωνία εδώ και τώρα. Μάλλον φοβούνται ότι εάν πάμε στον πάτο θα πάρουμε και άλλους μαζί μας

Νέο σαφές “μήνυμα” στέλνουν οι ΗΠΑ τόσο στην ελληνική κυβέρνηση όσο και στους εκπροσώπους
των δανειστών, τονίζοντας πως πρέπει να επέλθει συμφωνία το συντομότερο δυνατόν. Ποια είναι η θέση του αμερικανού υπουργού Οικονομικών, Τζακ Λίου.
“Ο υπουργός Οικονομικών, κύριος Τζακ Λίου, μίλησε με τους υπουργούς Οικονομικών στην Σύνοδο των G7 και προέτρεψε όλα τα μέρη να βρουν κοινό τόπο και να φτάσουν γρήγορα σε συμφωνία. Όσο ήταν εκεί, ο κύριος Λίου μίλησε με τον πρωθυπουργό Τσίπρα και υπογράμμισε ότι θα μείνουμε σε επαφή με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, των Ευρωπαίων εταίρων και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου” τόνισε αρχικά για την Ελλάδα ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ, στην καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων.
Και συνέχισε τονίζοντας: “Γνώμη μας είναι ότι ολα τα μέρη πρέπει να συνεχίσουν τη σημαντική δουλειά για να επιλύσουν τις διαφορές τους το συντομότερο δυνατόν ώστε να αποτραπεί κάποια αστάθεια και αναταραχή στις διεθνείς χρηματαγορές”.
Στην συνέχεια ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου ρωτήθηκε αν ανησυχεί ότι αυτή η αστάθεια θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στις ΗΠΑ.Ο Τζος Έρνεστ απάντησε πως “λειτουργούμε σε ένα πλαίσιο διασυνδεδεμένων οικονομικών. Και η αστάθεια σε μία πτυχή της παγκόσμιας οικονομίας έχει αντίκτυπο στις ΗΠΑ”.



Makeleio.gr

Ετικέτες ,