Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Παγωτό κακάο

Παγωτό κακάο
Αυτή είναι η πιο κλασική συνταγή, για αφράτο και απολαυστικό παγωτό κακάο. Ακριβώς ίδιο με αυτό που παίρναμε τα καλοκαίρια, σε μπισκοτένιο κυπελάκι από τα ζαχαροπλαστεία και δεν το χορταίναμε ποτέ!
Εύκολα και γρήγορα, χωρίς πρόσθετα, ότι πρέπει για τα παιδιά μας!


Υλικά
•  2 μικρές κρέμες γάλακτος (400 ml) 30% - 35%
•  1 κουτί γάλα εβαπορέ παγωμένο
•  1 κουτί ζαχαρούχο γάλα παγωμένο
•  3 κουτ. σούπας κοφτές κακάο σκόνη
•  2 κουτ. σούπας μέλι
•  κουβερτούρα τριμμένη για επικάλυψη

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα μεταλλικό κάδο, ή στον κάδο του μίξερ μας πολύ παγωμένο νερό και το αφήνουμε 5΄, ώστε να παγώσει. (Μπορούμε να βάλουμε και τον κάδο στην κατάψυξη  εάν χωράει.)

Για ακόμη πιο γρήγορο πάγωμα, τοποθετούμε ένα μπολ σε μια λεκάνη με πάγο και παγωμέμο νερό (κρύο μπαιν μαρί), ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε για 3΄- 4΄ μέχρι να σφίξει και να κάνει κορυφές.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το εβαπορέ και το ζαχαρούχο γάλα (όχι αραιωμένα), το κακάο και το μελί, συνεχίζοντας το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα, για 2΄ - 3' ακόμη.

Μεταφέρουμε το παγωτό σε ένα μπολ με καπάκι, αλλιώς σκεπάζουμε τον κάδο με μεμβράνη τροφίμων και το βάζουμε στην κατάψυξη για 40΄.
Έπειτα, βγάζουμε το παγωτό από το ψυγείο, το χτυπάμε πάλι για άλλα 3΄- 4' και το βάζουμε ξανά στην κατάψυξη, για άλλα 40΄.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία του χτυπήματος άλλη μία φορά και το βάζουμε στην κατάψυξη, για 5 - 6 ώρες μέχρι να παγώσει καλά.

Σερβίρουμε με τριμμένη κουβερτούρα ή σιρόπι σοκολάτας.
blogspot.com/Fytokomia.gr

Ετικέτες ,