Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Νέα δεδομένα στις αναλήψεις -Ποιες ημέρες τα ΑΤΜ θα δίνουν τα 420 ευρώ!

atm
Μια σημαντική αλλαγή για τις συνολικές αναλήψεις μέσα στην εβδομάδα τίθεται άμεσα σε εφαρμογή, και συγκεκριμένα από αύριο, Τετάρτη 28 Ιουλίου, έως και την Παρασκευή 31 Ιουλίου, ύστερα από κοινή απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος, την Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και
της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών.
Έως σήμερα, για να πάρει κανείς 420 ευρώ θα έπρεπε να στηθεί στο γκισέ ή στο ΑΤΜ, την Παρασκευή, οπότε συμπληρώνεται το 7ήμερο από το προηγούμενο Σάββατο. Εάν κάποιος δεν τα έπαιρνε την Παρασκευή, τότε το… κοντέρ μηδένιζε και θα έπρεπε να περιμένει έως την επόμενη Παρασκευή. Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθούν τεράστιες ουρές ακόμα και επεισόδια με συνταξιούχους.
Πλέον, με το νέο σύστημα, το 7ήμερο θα ξεκινά και θα ολοκληρώνεται σύμφωνα με τον προγραμματισμό του κάθε πολίτη. Έτσι αν κάποιος κάνει ανάληψη την Τετάρτη, μπορεί να σηκώσει 420 ευρώ την επόμενη Τετάρτη, οπότε συμπληρώνεται το 7ήμερο του. Με την εφαρμογή του νέου συστήματος θα αποφευχθεί ο συνωστισμός όλων των πολιτών την Παρασκευή, ειδικά στις περιπτώσεις όπου η Παρασκευή συμπίπτει με ημέρα πληρωμής μισθών και συντάξεων.



Makeleio.gr

Ετικέτες ,