Κυριακή 16 Αυγούστου 2015

Ραβανί με άρωμα μαστίχας

Ένα αφράτο και γευστικότατο σιμιγδαλένιο κέικ με τη μοναδική γεύση της μαστίχας Χίου περιχυμένο και αρωματισμένο  με σιρόπι λεμονιού. Το ραβανί είναι πανεύκολο στην προετοιμασία και προσθέτει υπέροχη γεύση σε κάθε τραπέζι.


Συστατικά:
2 φλυτζάνια σιμιγδάλι ψιλό
1 1/2 φλυτζάνια φαρίνα
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
5 αυγά
1 φλυτζάνι ζάχαρη
2 κουτ. γλυκού κοφτά μπέϊκιν πάουντερ
1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 κουτ. γλυκού σκόνη μαστίχας
1/4 κουτ. γλυκού σκόνη βανίλιας
2/3 φλυτζανιού γάλα
Τριμμένο ιδοκάρυδο (προαιρετικά) ή
1/2 φλυτζάνι αμύγδαλα φιλέ (άσπρα ή ελαφρά καβουρδισμένα) για το γαρνίρισμα...

Για το σιρόπι:

3 φλυτζάνια ζάχαρη
2 1/2 φλυτζάνια νερό
1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού και μια φλούδα λεμονιού
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε σ'ένα μπωλ τη φαρίνα με το σιμιγδάλι, το μπέϊκιν πάουντερ, τη σόδα και τη σκόνη μαστίχας. Χτυπάμε τπ εάιόλαδο με τη ζάχαρη πολύ καλά. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτουμε το άρωμα βανίλιας κι έπειτα το μείγμα της φαρίνας, σιμιγδαλιού μπέϊκιν πάουντερ, σόδας και μαστίχας εναλλακτικά με το γάλα λίγο λίγο. Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο και ψήνουμε στους 180oC για περίπου 35 λεπτά.
Ενώ ψήνουμε το ραβανί, προετοιμάζουμε το σιρόπι:
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τη φλούδα λεμονιού σ'ένα κατσαρολάκι για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού κι αφήνουμε να κρυώσει.
Μόλις βγει από το φούρνο το ραβανί, ρίχνουμε το σιρόπι λίγο λίγο. Όταν κρυώσει, πασπαλίζουμε με τριμμένο ινδοκάρυδο ή φιλέ αμυγδάλου (προαιρετικά).
Tip:  Μπορείτε να σερβίρετε το ραβανί με παγωτό καϊμάκι, είνα ο ιδανικός συνδυασμός!
Μπορείτε να προσθέσετε 1 - 2 κουτ. σούπας λικέρ μαστίχας στο σιρόπι για να δώσετε περισσότερη ένταση στο άρωμα.
ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ




 oliveoil-culture.com/Fytokomia.gr

Ετικέτες ,