Καταναλώστε τα τρόφιμα στην ώρα τους
Μην γεμίζετε υπερβολικά τα
ντουλάπια σας κι έπειτα ξεχνάτε να καταναλώσετε τα μισά σας τρόφιμα,
γιατί το πιθανότερο είναι να χάσετε μεγάλο μέρος της θρεπτικής τους
αξίας.
βρίσκονται εκεί και, αν τα προλάβετε πριν τη λήξη τους, τα καταναλώνετε γρήγορα-γρήγορα μήνες μετά την αγορά τους; Η αλήθεια είναι ότι αυτή η τακτική σας στερεί τελικά την αρχική θρεπτική αξία των τροφών, η οποία χάθηκε κάπου στο χρόνο που πέρασε…
Ας πάρουμε για παράδειγμα το πράσινο τσάι και το ελαιόλαδο. Το ότι τα δύο αυτά προϊόντα είναι θρεπτικά και απαραίτητα για τον οργανισμό δε χωράει αμφιβολία. Μπορεί, όμως, να μην είναι τόσο υγιεινά όσο νομίζετε, αν δε θυμάστε από πότε βρίσκονται στο ντουλάπι σας! Σύμφωνα με δύο μελέτες που έχουν δημοσιευτεί στο Journal of Food Science, η ποσότητα των αντιοξειδωτικών στο ελαιόλαδο «πέφτει» κατά 40% μετά από 6 μήνες, ενώ στο τσάι κατά 32%.
<< Αρχική σελίδα