Προετοιμασία: 20 λεπτά
Μαγείρεμα: 40-45 λεπτά
Υλικά
- Κουάκερ 1 κούπα του τσαγιού
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ 5-6 κούπες τσαγιού κοσκινισμένο
- Νερό 2 κούπες του τσαγιού ζεστό
- Ξηρή μαγιά στιγμής ΓΙΩΤΗΣ 1 φακελάκι ή 30 γρ νωπή
- Μέλι 2 1/2 κουταλιές της σούπας
- Αλάτι 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- Ελαιόλαδο 2 κουταλιές της σούπας
Οδηγίες
Βάζουμε τα κουάκερ να μουσκέψουν σε ένα μπολ με
το ζεστό νερό για περίπου 30 λεπτά. Διαλύουμε την μαγιά σε 1/2 κούπα
χλιαρό νερό.Προσθέτουμε το ελαιόλαδο,το μέλι, το αλάτι και την διαλυμένη
μαγιά στα κουάκερ και τα ανακατεύουμε. Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα
μπολ και ρίχνουμε όλα τα υλικά εκεί. Τα ζυμώνουμε όλα μαζί μέχρι να
γίνει μια κανονική ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Την μοιράζουμε σε
σχήμα φρατζόλας και τις βάζουμε σε λαδωμένο ταψί.Πατάμε με ένα πιρούνι
σε διάφορα σημεία , το σκεπάζουμε και το βάζουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να
διπλασιαστεί η ζύμη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς
στον αέρα για περίπου 40-45 λεπτά , ανάλογα με τον φούρνο μας. Βγάζουμε
από τον φούρνο κι αναποδογυρίζουμε το ταψί πάνω σε λαδόκολλα. Αφήνουμε
να κρυώσουν κι απολαμβάνουμε.
Ετικέτες ΑΡΧΙΚΗ, ΣΥΝΤΑΓΕΣ
<< Αρχική σελίδα