Σάντουιτς παγωτό με μους σοκολάτας
Το απόλυτο καλοκαιρινό γλύκισμα
Υλικά για 4-6 άτομα
Για το παγωτό
- 1 κουτί γάλα εβαπορέ
- Μισό κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 1 φάκελο κρέμα σαντιγί σε σκόνη
- 2 κουτιά μπισκότα σοκολάτας τετράγωνα
Για τη μους
- 200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
- 2 κουταλιές της σούπας στιγμιαίος καφές
- 5 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
- 5 αυγά
- 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη ανάμικτη με μια βανίλια σε σκόνη
- 1/4 του λίτρου κρέμα γάλακτος με 35 % λιπαρά για σαντιγί
- Τρίμματα σοκολάτας για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Για το παγωτό
- Βάζουμε στο μίξερ το εβαπορέ και το ζαχαρούχο και χτυπάμε για 5 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε τη σκόνη σαντιγί και χτυπάμε γύρω στα 10 λεπτά ή μέχρι να γίνει μια παχύρρευστη κρέμα.
- Παίρνουμε ένα τετράγωνο ταψί και στρώνουμε τον πάτο με μπισκότα προς την ίδια κατεύθυνση όλα. Ρίχνουμε από πάνω την κρέμα και σκεπάζουμε πάλι με μπισκότα προς την ίδια κατεύθυνση.
- Βάζουμε το ταψί στην κατάψυξη και περιμένουμε να παγώσει για περίπου 5 ώρες. Όταν παγώσει κόβουμε με το μαχαίρι.
- Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα 200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα, τις 2 κουταλιές της σούπας στιγμιαίος καφές, τις 5 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο, τα 5 αυγά, τις 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη ανάμικτη με μια βανίλια σε σκόνη, το 1/4 του λίτρου κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα πάνω από το σάντουιτς παγωτό και το απλώνουμε με μια σπάτουλα. Παγώνουμε στην κατάψυξη.
- Τέλος σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τρίμματα σοκολάτας.
<< Αρχική σελίδα